Home » ‘We got a thing goin’ on’

‘We got a thing goin’ on’

Miss Jones is de grote liefde van Rein Rambaldo

Door Veerle van Heertum

Waar Rein Rambaldo met zijn team van De Horeca Fabriek zich continu inzet om de meest spraakmakende horeca interieurs voor anderen te ontwerpen, daar heeft de gepassioneerde ‘vakidioot’ eindelijk eens alles uit de kast gehaald om zijn talent voor zichzelf in te zetten. Het resultaat is ‘Miss Jones’, een eigen restaurant, aan het Stationsplein in Voorburg. Pal naast het Holiday Inn-hotel. “We hebben wel een connectie met het Holiday Inn, maar draaien geheel zelfstandig”, licht Rein toe. Miss Jones is alles wat je niet verwacht, het interieur en de menukaart vormen samen een verrassende reis door ‘het brein van Rein’. Weergaloos anders, lekker en indrukwekkend. “Alles wat ik zelf mooi vind is hier aanwezig”, zegt Rein. Hij neemt ons even mee op avontuur.

‘Designed to come back’

“Als ik een concept ontwikkel, dan wil ik dat de klant het gevoel krijgt dat hij zeker nog eens terug moet komen, omdat één bezoek niet genoeg is om alles te ontdekken”, legt Rein uit. We vragen hem waarom hij een eigen restaurant in het leven heeft geroepen. “Ik wilde een plaats creëren waar ik de kracht van De Horeca Fabriek kon laten zien, we gebruiken Miss Jones ook echt als showroom. Daarnaast hebben mijn vrouw en ik zoveel mooie reizen gemaakt, trips waar we vooral ook prachtige herinneringen aan mooie gerechten hebben overgehouden. Die wilden we graag delen. Zo divers als de menukaart van Miss Jones is, zo divers is de inrichting ook.”

En daar is geen woord van gelogen. Binnenstappen bij Miss Jones betekent genieten van diversiteit. De Horeca Fabriek heeft bij Miss Jones ‘zoning’ toegepast: het restaurant is een mix aan stijlen, samen goed voor een unieke beleving. “De menukaart sluit daaropaan”, zegt Rein. “We hebben onze chef-kok verteld welke gerechten we graag wilden bieden, hij heeft daar een kaart van gemaakt. Het is meer een wereldkaart dan een menukaart, je vindt er alles terug, van Azië tot Zuid-Amerika, van Zuid-Amerika tot Frankrijk.” Miss Jones hanteert een ‘shared dining’ concept, voor ieder wat wils, maar elk gerecht met een duidelijke eigen signatuur. “Uit eten gaan moet een feest zijn. Wij zorgen voor smaak, toegankelijkheid en kwaliteit. Weet je wat het grootste compliment is? Dat mensen voordat ze aan hun mooi opgemaakte bord beginnen, eerst een foto van het eten maken om te delen op social media.”

‘Dit ben ik’

De mix aan interieurstijlen geeft een bepaalde rust, vanwege de zorgvuldig uitgekozen materialen en kleuren. “Het stuk van de entree tot aan de bar, daar herken je mij 100% in. Als ik binnenloop, dan geniet ik en denk ik ‘dit ben ik’. Dat mogen delen met gasten brengt me veel vreugde. Miss Jones is een vrolijke plek, net zoals ons team vrolijk en enthousiast is.” We lopen door de verschillende zones in het restaurant en concluderen dat de diversiteit in stijl beantwoordt aan de verschillende verwachtingen van bezoekers. De entree en bar stralen de oude grandeur uit van Parijse Grand Cafés. Een zone met family dining tables, waar omheen zwarte Tom Dixon stoelen staan, die om en om worden afgewisseld met fleurig beklede stoelen, oogt mystiek en exotisch. Niet in de laatste plaats door de fraaie bar die er staat, met een tropisch karakter. “Je vindt hier veel contrast, dat is bewust gedaan. Door contrast aan te brengen, spreekt elke stijl nog mooier voor zich”, legt Rein uit.

Miss Jones is laagdrempelig toegankelijk voor iedereen. Voor gasten van het Holiday Inn hotel, die er hun ontbijt in stijl nuttigen, voor stellen die een romantische avond willen hebben, voor gezinnen en voor mensen die graag hun zakenrelatie mee uit eten nemen. “De zone waarin we gebruik hebben gemaakt van zwarte Artifort tulip stoelen op ronde voeten, met een bar erbij die betegeld is met zwarte, handgemaakte hexagon 3D tegels… daar dineer je zakelijk chique”, wijst Rein aan. Het zakelijke deel doet ons denken aan Berlijn. Ook bijzonder fraai zijn de met zwart fluweel beklede Chesterfield banken, afgezet met messing studs, waar je met meerdere mensen lekker relaxed aan tafel kunt zitten. “Ook die Chesterfield banken in deze stijl zijn echt een stokpaardje van me”, aldus Rein. “En wie graag in het groen vertoeft, die nodigen we uit om plaats te nemen in de ‘Inside Garden’. Terwijl we rondkijken, ontdekken we de rode draad die door alle interieurstijlen heenloopt: ronde messing spijkerkoppen. Rein zegt lachend: “Precies. Dat is namelijk hetgeen waardoor Miss Jones dat fijne brasseriegevoel oproept, die Franse stijl zit overal in verweven.”

Tot besluit zegt Rein: “Dit is wat de klant ziet uiteraard, maar ik kan je geruststellen: ook aan de backoffice is evenveel aandacht besteed. Wat aan de voorkant goed is, moet aan de achterkant namelijk net zo goed zijn!”

Tekst: Jan Mol

Fotografie: Pascale van Reijn

Ontdek meer van De Horeca Fabriek

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief