Home » Wees welkom in heerlijk familiehuis

Wees welkom in heerlijk familiehuis

Bob Romijnders Architectuur + Interieur

Door Stagiair

Na een meer dan geslaagde metamorfose straalt de voorheen sombere en vrij gesloten villa uit de jaren ’60 vriendelijkheid, warmte en ruimtelijkheid uit. Zowel het exterieur als het interieur is voorzien van een nieuwe look-and-feel en vormt thans een weerspiegeling van de woondromen van de opdrachtgevers. Een sfeervolle gezinswoning, waar je je welkom voelt. Een thuis om van te houden.  

Bekend met zijn creativiteit en werkwijze, schakelden de opdrachtgevers Bob Romijnders en zijn team in om de bestaande woning een hedendaagse upgrade te geven en een totaalbeeld te creëren dat uitnodigend, comfortabel, chic, licht en fris is. En waarin een duidelijke connectie is tussen de verschillende leefruimtes en de bewoners tevens in contact staan met de omgeving. “Ook wensten ze drie slaapkamers op de eerste verdieping en dat was gezien de compactheid van deze woonlaag een grote uitdaging. Door de entree op te hogen en de trap te verplaatsen, is het ons gelukt, aldus de eigenaar van Bob Romijnders Architectuur + Interieur. “Verder is het exterieur gestuct en hebben we onder meer extra raampartijen in de gevel opgenomen, waardoor de buitenzijde vriendelijker oogt, zeker in combinatie met de frisse voortuin.” 

Dynamisch en betrouwbaar  

De door Bob ontworpen plattegrond van het interieur is volledig afgestemd op de wensen en de leefwijze van het jonge gezin. De zichtlijnen geven het totaalbeeld ruimtelijkheid en rust, het maatwerkinterieur en het kleurgebruik stralen luxe en comfort uit en het fraai via de diverse raampartijen binnenvallende daglicht werkt in combinatie met de eikenhouten vloer sfeerverhogend. “Het is een heel lichte, ruime woning, waarin de keuken centraal staat. De leefkeuken is strak en heel gezellig, afgestemd op hoe het gezin functioneert in het huis”, aldus de bewoners. “Bob luisterde goed naar onze wensen – ook naar die van onze kinderen – en vertaalde die in zijn ontwerp. Bob en zijn team zijn dynamisch, enthousiast, hebben verstand van zaken en zijn betrouwbaar. Verder zijn ze tijdens het gehele project betrokken en gaan ze ‘the extra mile’ voor hun opdrachtgevers.” 

Toegevoegde waarde  

Bob: “In onze ontwerpen spelen zichtlijnen, licht en ruimte altijd een grote rol. Ik ben geen voorstander van kleine hokjes en kamertjes en zal altijd op zoek gaan naar ruimtelijkheid en verbinding tussen ruimtes. Loze hoeken zul je daarom nooit tegenkomen in mijn ontwerpen: elke vierkante meter moet een toegevoegde waarde hebben”, aldus Bob, die altijd op zoek is naar het perfecte plaatje. “Materialen, kleuren, sfeer … alles wordt zeer zorgvuldig afgewogen tot er een ontwerp ontstaat waar de opdrachtgevers en wij als bureau compleet achter staan.” 

Hotelsuite  

Naast de genoemde maatwerkkeuken springt het luxe en comfortabele privédomein van de opdrachtgevers in het oog. De ruimte is als een luxe hotelsuite vormgegeven en vormt zo het perfecte rustpunt voor het koppel. De wandafwerking van natuursteen in de ruime douche is meer dan bijzonder te noemen. Het patroon op de tegels voegt een extra laag aan het sfeerbeeld toe. “We hebben de samenwerking met Bob en zijn team als zeer prettig ervaren”, aldus de bewoners die aanstippen dat ze Bob Romijnders Architectuur + Interieur al hebben gevraagd voor een nieuwe samenwerking. “In de tuin zijn we nog bezig met een kleiner project en ook daaraan werkt hij zeer gedreven en perfectionistisch. Speciaal voor onze kinderen heeft hij weer prachtige 3D-tekeningen gemaakt, zodat zij een beter beeld krijgen van hun ‘kleine project’.” 

Fotografie: Joep Rutgers

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Bob Romijnders Architectuur + Interieur | Van Boven | Strakk

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief