Home » Welke tuinset past het best in jouw tuin?

Welke tuinset past het best in jouw tuin?

Kees Smit

Door Lisette Trinthamer

Naar buiten!

Wanneer het echte lentegevoel begint te komen, de tuin aangelegd is en de lekkere zon door de wolken schijnt willen we met z’n allen maar één ding: naar buiten! Heerlijk loungen op comfortabele tuinmeubelen in jouw eigen tuin. Maar wat nou als je hier nog niet over beschikt? Met behulp van deze tips heb je snel een keuze voor jouw tuinset weten te maken.

Een borrel of diner aan de tuintafel

Een tuinset wordt gevormd aan de hand van twee meubelen: een tuinstoel en een tuintafel. De laatstgenoemde is de eyecatcher van de twee. Bij de tuinaanleg zijn er verschillende mogelijkheden om het tuinmeubilair te plaatsen. Dit kan op een terras, overdekt onder een overkapping of in een veranda.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een tuintafel. Houd er rekening mee dat er altijd voldoende ruimte rondom de tuintafel is. Met minimaal 75 centimeter achter elke stoel heb je genoeg bewegingsruimte om te schuiven. Meer ruimte is natuurlijk altijd fijn om te hebben. Let daarom goed op bij de afmetingen van de tuintafel of er voldoende speling is.

Naast de afmeting van de tafel speelt het aantal personen in het huishouden mee. Woon je samen met een groot gezin of enkel met één iemand anders? Of heb je elk weekend vrienden en familie die over de vloer komen om te eten of te borrelen? Dit zijn vragen die je moet beantwoorden voor het aanschaffen van een tuintafel.

Naast de grote keuze in materialen zijn er ook verschillende type tuintafels. Bijvoorbeeld een hoge bartafel, een opklapbare tafel voor een balkon of een heerlijke dining loungeset om ’s avonds aan te dineren tijdens de warme zomerdagen. Daarnaast komen deze ook weer in verschillende vormen. Rechthoekige en vierkante tafels zijn vandaag de dag erg populair. Als je wat anders wilt dan de rest dan kan je ervoor kiezen om een minder voor de hand liggende vorm te kiezen zoals ovaal of rond. Deze vormen zorgen voor een gemoedelijke sfeer en maakt het mogelijk om gezellig met iedereen aan tafel te kunnen praten.

Breng comfort met tuinstoelen

Bij een tuintafel horen natuurlijk bijpassende en comfortabele tuinstoelen. Deze komen ook voor in verschillende typen. Hier hangt het ervan af wat je behoeften zijn. Heb je een extra zitplek om na het avondeten lekker te relaxen de dag af te sluiten. Kies dan voor dining tuinstoelen om enkel in te eten. Indien je niet beschikt over deze ruimte en lekker aan de eettafel wil na borrelen, zijn verstelbare tuinstoelen een alternatief. Deze stel je gemakkelijk in waardoor je comfortabel achterover kan zitten.

Voordat je een definitieve keuze maakt is het belangrijk om diverse stoelen uit te proberen. Elk persoon heeft een ander lichaam en daardoor ook andere behoeften in stoelen. Indien je lange benen hebt is een hogere stoel fijner. Comfort is belangrijk en mag zeker niet onderschat worden, aangezien je hier urenlang in wilt zitten tijdens de warme zomerdagen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief