Home » Wil je bezuinigen? Check dan alle tuinverlichting

Wil je bezuinigen? Check dan alle tuinverlichting

Bezuinigen

Door Excellent admin

Praktisch

Tuinverlichting brengt sfeer aan je tuin en het kan bovendien heel praktisch zijn als je in het donker thuiskomt. Je staat er misschien niet bij stil, maar het aantal lampen dat je in de tuin hebt, kan veel zijn. Hoewel je de lampen in je tuin meestal niet de hele dag aanhebt, kan het aantal branduren van je tuinverlichting toch aardig oplopen. En als je dan geen energiezuinige tuinverlichting hebt, betaal je daar in verhouding een hoge rekening voor.

Wat kun je doen om je buitenverlichting energiezuinig te maken?

Je kunt ervoor kiezen om de lampen in de tuin minder vaak aan te doen. Maar dat is vaak niet de oplossing. Want behalve dat tuinverlichting sfeervol is, draagt het ook bij aan een veilig gevoel. Zeker als je ‘s nachts thuiskomt of als het in de winter vroeg donker wordt, doe je de tuinverlichting aan om het donker op te vangen. Een oplossing is gelukkig eenvoudig, in de vorm van led buitenverlichting. Led buitenverlichting gaat jarenlang mee en je bespaart tot 90% op je energieverbruik vergeleken met traditionele lampen. Daardoor kun je de led buitenverlichting met een gerust gevoel een aantal uren laten branden.

Vervang je buitenlampen door led buitenverlichting

Als je er goed op gaat letten, kom je misschien tot de ontdekking dat je veel buitenlampen hebt, die allemaal gebruikt worden. Zoals een paar staande lampen in de voortuin en natuurlijk de lamp bij de voordeur. Aan de zijkant van je huis heb je een spot hangen met een bewegingsmelder die aanspringt als er iemand onverwacht dicht langs je huis loopt. In de achtertuin heb je natuurlijk bij de achterdeur een lamp opgehangen, samen met wat sfeerverlichting bij je loungeset. Langs het tuinpad zitten meerdere grondspots zodat je altijd voldoende zicht hebt als je van de tuindeur naar het terras loopt. Vergeet daarnaast de prikspots niet die je op de bloeiende struiken hebt gericht en de lamp onder de carport en bij de schuurdeur horen uiteraard ook bij de buitenlampen. Veel van deze lampen zul je op hetzelfde moment aan hebben, wat veel stroomverbruik vraagt. Met led buitenverlichting kun je dezelfde sfeervolle of functionele verlichting houden, maar het is dan wel een stuk zuiniger in verbruik!

Kies de juiste led buitenverlichting

Kijk bij de aanschaf van led buitenverlichting niet alleen naar het design, maar let ook op de lichtsterkte van de lamp. Dit wordt uitgedrukt in lumen, wat afwijkend is van het aantal watt dat je gewend bent. Led buitenverlichting van 400 tot 500 lumen is vergelijkbaar met een lamp van 40 watt. Een lamp van 700 tot 900 lumen is ongeveer 60 watt. Led buitenverlichting kun je op iedere gewenste plek in je tuin plaatsen. Houd er wel rekening mee dat je kiest voor een lamp die spatwaterdicht is en ook werkelijk geschikt is om buiten in tuin te staan, of buiten te hangen onder een overkapping. Natuurlijk is er tevens led buitenverlichting met bewegingssensoren verkrijgbaar. Desgewenst kun je bepaalde de led buitenverlichting op de wifi aansluiten, zodat je op afstand de verlichting via je smartphone kunt aansturen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief