Home » Wonen in een pinterest-waardig huis

Wonen in een pinterest-waardig huis

Door Veerle van Heertum

“We wensten een flinke upgrade van de uitstraling van onze woning, waarin we al meer dan een jaar woonden. Tevens zochten we naar een manier om de woonoppervlakte te vergroten én naar een architectonische oplossing om meer in contact te staan met de vecht, die aan de voorzijde langs onze woning stroomt. In Peter Baas vonden we een architect die ons begreep, onze wensen perfect naar een ontwerp wist te vertalen en uiteindelijk een prachtig eindresultaat heeft weten te bereiken”, loven de opdrachtgevers de eigenaar van architectenbureau Taanbaas. “Gekscherend zeiden we tegen hem dat we een woning wilden die populair wordt op pinterest.”

VAN GOED NAAR BETER
“De bestaande woning had een uitgesproken en modern karakter.  Met de nieuwe materialen en uitbreidingen respecteren en versterken we dit karakter”, geeft architect Peter Baas aan. “In de oude situatie bestond het exterieur van de woning in grote lijnen uit cortenstaal, beige metselwerken vergrijsd hout. We hebben het bestaande metselwerk behouden en ervoor gekozen om antracietkleurig zink en houten latten toe te passen. Deze houten latten zie je ook terug op de vlonder rond de woning, die is geplaatst op een verdiepte groenzone, die voorheen de woning van de oprit scheidde. Deze oplossing – we verhoogden er als het ware de tuin – geeft de entree van de woning een vriendelijkere en warme uitstraling.”

NAADLOZE OVERGANG BINNEN EN BUITEN

Bij diezelfde entree voerde de architect ook de grootste verrijking van de woning door: hij ontwierp een uitbouw die overgaat in een enorme carport    het maatwerkobject steekt maar  liefst zeseneenhalve meter uit.  Door de carport open te houden, is het gelukt om de  zichtlijnen richting de beide zijden intact te laten.  In de uitbouw situeerde Peter onder meer  een berging, toilet en een groot deel van de keuken. De grote raampartijen in de minimalistische schuifpuien maken dat de bewoners fraai zicht hebben op de voorzijde van de kavel én op het aan de achterzijde gerealiseerde zwembad. Peter: “De schuifpuien kunnen in het geheel worden geopend, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.” Ook de bovenverdieping werd uitgebreid en wel met een extra slaapkamer voor de kinderen van het koppel.

De bewoners afsluitend: “Of onze woning al populair is op Pinterest? Nou, dat jullie onze woning in het blad plaatsen, vinden we al ontzettend tof. We zijn enorm blij met – en trots op – het eindresultaat. De keuken is echt een heerlijke plek om te verblijven en de uitstraling van het exterieur is natuurlijk enorm verbeterd. En wat we zelf heel cool vinden, zijn de door Peter ontworpen dakramen in het toilet en in de badkamer. Dat is toch geweldig?”

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Taanbaas

RENSVANBEMMEL | Mooigoed Ontwikkelaars B.V.