Bijzondere binnenverlichting

Bijzondere binnenverlichting

De winter komt eraan. Buiten is het donker en koud. Juist dan stellen we  het bijzonder op prijs als hetbinnen licht en comfortabel is. Een knisperend haardvuurtje draagt daar zeker aan bij, maar vooral de juiste lichtbronnen zorgen voor aangename sfeer in huis. Er is keus te over.

Wat zijn de trends

Nog niet zo lang geleden hingen we één of in het uiterste geval een paar van dezelfde lampen boven een tafel. Daar is sinds kort drastisch verandering in gekomen. Meer en vooral verschillende hanglampen bij elkaar zorgen voor een verrassend effect. De som is duidelijk meer dan de delen. En wees niet te voorzichtig. Juist heel verschillende formaten, vormen en materialen geven een speels effect. De kleuren mogen heel erg contrasteren, maar vaker wordt voor ton sur ton gekozen. Dezelfde kleur, maar verschillende vormen kunnen natuurlijk ook.

Niet alleen boven de tafel

Een hanglamp past niet alleen boven de eettafel of in een hal. Tegenwoordig worden ze ook boven kasten en zomaar vrij in de ruimte gehangen. Boven een bank of stoel kunnen ze heel goed dienst doen als leeslamp. Zelfs in de badkamer komen we ze tegenwoordig tegen. Heel verrassend en uitdagend.

Natuurlijke materialen

Eerlijke, duurzame materialen zijn de laatste jaren in de volle breedte van het interieur populair. Ook bij de verlichtingsarmaturen komen ze steeds vaker prominent in beeld. Blank hout en uitheemse houtsoorten als bamboe worden gecombineerd met zachte kleuren of witgelakte delen. Functionaliteit en design worden zo harmonieus in elkaar verweven.

EXCELLENT | magazine