Luxe villa aan het water

Luxe villa aan het water

EXCELLENT wonen & leven was op bezoek bij Lab32 architecten.  De bezochte villa is een kunstwerk opmaat.  “De routing en de woonbeleving in deze villa is gebaseerd op het verbinden van binnen en buiten en het landschap integraal onderdeel te maken van de dagelijks leven aan het water dat telkens anders is. Door het vele glas en de open lay-out wordt het water onderdeel van het leven in huis. Bij binnenkomst in de ruime centrale hal wordt dit direct duidelijk door de weidse beleving richting de plas. Aan de zuidzijde liggen de belangrijkste woonvertrekken zoals de woonkamer, de eetkamer en de keuken die met grote minimalistische raampartijen het dialoog aangaan met het landschap.

Spel tussen uitzicht en privacy

Belangrijk in het spel van uitzicht en privacy is zeker ook de uitgekiende patio met driezijdig glas die niet alleen contact met de straat mogelijk maakt vanuit de woonkamer maar ook zicht geeft op de slaapkamer en vice versa vanuit de slaapkamer uitzicht biedt richting het water”, aldus eigenaar en architect Loek Stijnen, die alle betrokken partijen, maar zeker Bouwbedrijf Valkenburg prijst. Het bouwbedrijf had de algehele coördinatie over het bouwteam. Hij vervolgt: “Aan de patio ligt de masterbedroom met een eigen walkthrough closet en ruime badkamer. Op de begane grond bevinden zich verder twee werkkamers en een tweede slaapkamer met eigen badkamer. De opdrachtgevers wensen de rest van hun leven van deze woning te genieten, dus deze tweede slaapkamer en badkamer kunnen op termijn dienen als een privé-verblijf voor een inwonende zorgverlener. In het souterrain, bereikbaar met de huislift of via de open trap in de centrale hal, zijn nog twee slaapkamers gelegen. Daarnaast biedt het souterrain ruimte aan de wellnessruimte met zwembad, jacuzzi, sauna en sanitaire ruimten.”

Topmerken bij inrichting villa

Het interieur is volledig in harmonie met de villa en past perfect bij de minimalistische esthetiek die de opdrachtgevers nastreefden. Strak en puur design gecombineerd met zeer hoogwaardige materialen. Lab32 architecten had de supervisie bij het inrichten van deze vaste villa en kwam samen met enkele topbedrijven en ervaren vakmensen uit de luxe woonwereld tot dit prachtige geheel. Zo tekende Boley voor de fonkelende open haard en is de maatwerkkeuken van bulthaup. “Daarnaast hebben wij als bureau, naast mijzelf was ook projectmanager Clark Teensma zeer betrokken bij dit immense project, samengewerkt met interieurarchitect Jos van Zijl. Hij ontwierp de badkamers, waarbij hij zijn eigen sanitairlijn heeft gebruikt. Daarnaast verzorgde Jos de tegelwerken en glazen wandbekledingen, de binnendeuren van Rimadesio en diverse interieur inrichtingen. Zijn stijl past erg bij onze strakke woningen en hij staat garant voor kwaliteit. Het verlichtingsplan is naar eigen ontwerp van ons bureau waarbij vooral veel aandacht is besteedt aan de integratie van alle bijkomende onderdelen in het plafond zoals speakers, luchtspleten, signaleringen en dergelijke. De gekozen armaturen zijn voornamelijk van het merk Deltalight.” Dankzij de toegepaste domotica kunnen alle systemen en installaties bediend worden. Via centrale touchscreens en afzonderlijke bedieningselementen in de ruimten of via mobiele apparaten kunnen alle systemen in het huis en op afstand bediend worden. De villa is voorzien van een warmtepomp met aardwarmte in combinatie met een cv-systeem en een luchtbehandeling met warmteterugwinning. De duurzame warmte via vloerverwarming zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in de winter en koeling in de zomer en is in elke kamer afzonderlijk te reguleren.

Duimpjes

“De opdrachtgevers wonen nu dik een jaar in deze woning. Zij geven aan dat het echt hun droomwoning is geworden. Geheel naar hun wens gemaakt en passend bij de hoge verwachtingen. Ook vanaf de passerende bootjes zien ze veel opgestoken duimpjes als blijk van waardering voor hun woning”, sluit de aimabele Stijnen af, terwijl hij nog eenmaal enkele foto’s van de prachtige woning in zich opneemt. “Wat ik voel als ik de woning zie? Een gevoel van trots. Kippenvel”, aldus de ervaren architect. Een villa om verliefd op te worden. Een kunstwerk op maat.

Fotografie: Rene de Wit, Breda     www.lab32architecten.nl

EXCELLENT | magazine