Robert Kolenik – Modern landhuis

Robert Kolenik – Modern landhuis

In brabant staat een modern landhuis met een klassieke toets. Zijn eigenaren, een koppel van doorgewinterde verhuizers, stonden begin 2013 bij Robert Kolenik op de stoep met het verzoek tot een droomhuis. Een huis om oud in te worden, waarbij elk detail goed doordacht moest zijn. Voor hun meubels klopten ze later aan bij do’s interiors.

Robert Kolenik

Toen Robert Kolenik in 2004 met een marketingdiploma op zak in zijn vaders klusbedrijf startte, had hij nooit durven dromen dat hij in 2007 een nominatie zou winnen voor het ontwerpen van de mooiste cocktailbar van Nederland. “Na mijn vaders overlijden in 2005, besloot ik zijn eer hoog te houden en verder te gaan met zijn bedrijf”, vertelt Kolenik. “Dat was pittig, want ik kende nog lang niet alle klappen van de zweep. Toen een brouwerij mij vroeg of ik hun interieurontwerpen wilde maken, was ik behoorlijk onzeker, maar ik besloot de uitdaging aan te gaan.” Het bleek een schot in de roos voor Kolenik, want hij had zijn passie gevonden en besloot zich in 2008 fulltime te storten op interieurontwerpen. Nu, zes jaar later, brengt de ontwerper zijn eerste boek uit en tackelt hij grote, internationale projecten met zijn team van architecten en ontwerpers.

www.kolenik.com/nl/

 Vreemde eend in de bijt

Interieurarchitect Anke Creemers en haar partner Ton Peeters startten eind 2001 vanuit niets een ontwerpstudio met showroom. Het uit inmiddels zes lieden bestaande team is een begrip geworden in het Brabantse. Creemers: “Do’s is een ontwerpstudio en een winkel in één. We zijn van mening dat ontwerpen en realiseren gecombineerd moet worden, zodat de mensen het meteen kunnen proeven in de showroom.” Daarmee zijn zij naar eigen zeggen een vreemde eend in de bijt, maar Creemers is ervan overtuigd dat dit concept hen geen windeieren legt. Voor het Brabantse landhuis verzorgde het bedrijf de eettafel met stoelen in de eetkamer, barkrukken in de keuken en banken, een kleed, salontafels en kussen in de woonkamer.

EXCELLENT | magazine