Architectenwoning met warm interieur

Architectenwoning met warm interieur

Bij binnenkomst van het huis zie je het meteen; deze woning is ontworpen door de bewoner, die tevens architect is. De nieuwe bewoner vroeg Versteegh-Design een ontwerp te maken voor een huiselijker en warmer interieur. De uitdaging van Versteegh was om de woning juist de architecten uitstraling te laten behouden met warme interieur invloeden.

De woning

De buitenzijde van de woning is deels voorzien van leien en dit materiaal is ook toegepast op de binnenwanden. Door de leien horizontaal te stapelen, ontstaat er een prachtige textuurwand, wat een heel natuurlijk kader vormt voor de haard en een mooi contrast is met de minimalistische keuken aan de andere zijde.

Interieur

De grote hoekbank van stof zorgt voor een contrast met de harde muren en gietvloer. Enkele zeer bekende design klassiekers; de LC4 ligstoel, de fauteuil LC3 van Le Corbusier en de Fortuna foto lamp geven het interieur het architecten gevoel.

De kunst op de wand is een creatieve uitspatting van de nieuwe bewoner van het pand.

Elke ochtend geniet de bewoner opnieuw van het uitzicht door de hoge ramen, waar de zon door de bomen schijnt en de seizoenen het pallet steeds aanpassen.

EXCELLENT | magazine

Foto’s door: Michael van Oosten