Een perfecte woondroom

Een perfecte woondroom

De verbouwing van de landelijk gelegen klassieke boerderij was rigoureus. Waar de buitenschil van het uit 1849 stammende Rijksmonument voor een zeer groot gedeelte intact bleef, werd binnenshuis een compleet nieuw interieur gerealiseerd.

Geluksmomenten

In niet meer dan vier maanden transformeerde de woonboerderij in de zo gewenste woondroom. Een team van vakbekwame bedrijven en woonspecialisten was verantwoordelijk voor deze indrukwekkende metamorfose. Interieurarchitect Plamen van Dijk vertaalde al onze wensen naar een 3D-tekening. Het moment dat de muren waren gestuct en de keuken geplaatst, bleken twee geluksmomenten. “Op de begane grond hebben we één grote ruimte gecreëerd voor de woonkamer en keuken”.

Keuken als bepalend element

De keuken zelf vormt een zeer bepalend element in de woning. Het aanrechtblad is namelijk maar liefst acht meter lang en uniek omdat het uit één stuk van het exclusieve materiaal HI-MACS bestaat. Het aanrecht loopt over in een bar waaraan je gezellig kunt borrelen of eten. Een heerlijke plek om met vrienden of familie te verblijven.

Sfeervolle en rijke materialen

De gelukkige bewoners vertoeven eveneens zeer graag rondom de fraaie gashaard waarin twee televisies zijn verwerkt. De haard is niet alleen een heerlijke sfeermaker maar tevens een luxe scheidingelement waardoor meerdere zithoeken in de ruime woonkamer zijn gerealiseerd. De veelal gouden accessoires maken de woning sfeervol en compleet. De gehele woning is uitgerust met exclusief meubilair van onder meer Minotti en B&B Italia. Luxe merken Tom Dixon en Moooi tekenden voor een groot deel van de verlichting. De woonkamer is voorzien van een nieuwe stalen achterpui.

Badkamer met Bisazza mozaïek

Ook op de eerste verdieping is de indeling flink veranderd. Zo zijn meerdere ruimtes samengevoegd tot één master bedroom met inloop badkamer. Ook hier heeft kwaliteitsbedrijf Senso een gietvloer aangelegd, al betreft het een lichtere variant dan op de begane grond. Absolute eyecatcher is de indrukwekkend ronde wand achter het bad. De fonkelende mozaïeksteentjes van Bisazza trekken de aandacht en geven een luxe en sfeervolle uitstraling aan de ruimte.

Vakantie in eigen huis

Met gepaste trots kijken de bewoners nogmaals rond in hun droomhuis. De keuken, de woonkamer, het uitzicht op de omgeving en het zwembad maken nog steeds indruk. “Hier hoeven we voorlopig zeker niet weg. Toen we afgelopen zomer bij het poolhouse zaten, zeiden we tegen elkaar dat we de komende zomers eigenlijk helemaal niet meer op vakantie hoeven.” Vakantie in eigen huis, een heerlijke en jaloersmakende gedachte. “Het klopt gewoon. De materialen, de kleuren en de meubels matchen met elkaar. De uitstraling van het pand is prachtig en de omgeving een droom. Al met al is het is nog mooier geworden dan gedacht.”

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Interieurarchitect: www. ltd-interieurstudio.nl
Interieurwerk: Plan Effect Interieurbouw
Keuken: Verhoeks Keukens Tiel
Haard: Boley
Meubilair: Noort interieur Noordwijk

EXCELLENT | magazine