Eenvoudige hemdkraag als inspiratie voor Hülsta

Eenvoudige hemdkraag als inspiratie voor Hülsta

Een eenvoudige hemdkraag. Meer had designer Martin Ballen dat niet nodig om zich te laten inspireren voor zijn ontwerp, een moderne interpretatie van de klassieke oorfauteuil.
Hülsta brengt de stoel in productie en biedt Cuello in vier kleurvarianten aan. Het resultaat is een echte eyecatcher.

Cuello

De nieuwe fauteuil van hülsta kreeg de naam Cuello mee – Spaans voor ‘kraag’. Met zijn omhoog klapbare kraag is de stoel een echte metamorfosekampioen die altijd precies datgene biedt waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Einzelgänger én babbelaar

Met de kraag naar beneden, zoals het hoort bij een klassiek hemd, is Cuello de perfecte gastheer in communicatieve situaties. Gezellig babbelen met vrienden of vergaderen met collega’s, Cuello staat voor alles open. Zet je zijn kraag omhoog, dan is het tijd om te cocoonen. Me-time, rust en gezelligheid zijn op dat moment de sleutelwoorden. De verborgen draaifunctie in de voet en de bijpassende poef, die extra opbergruimte biedt, maken deze oorfauteuil helemaal af.

(H)erkenning

Cuello is een echte blikvanger. Met zijn opvallende uitstraling sluit het design perfect aan bij de nieuwe Hülsta-lijn. De fauteuil sleepte trouwens de ‘Iconic Awards 2017 Selection’ in de wacht, een prijs uitgereikt door de Raad voor Vormgeving.

EXCELLENT | magazine