Groen paradijs als ultieme genietplek

Groen paradijs als ultieme genietplek

Een groene oase van rust. Een plek om in te ontspannen. Om van te genieten. Waar de tuin rondom het voormalige koetshuis strak is vormgegeven, gaat het richting de bossen steeds meer een innige relatie met de natuurlijke omgeving aan. Een groen paradijs. Een kunststukje in de natuur en een toonbeeld van de kracht van PUUR groenprojecten.

Oude koetshuis

Het oude koetshuis was geheel vervallen en het perceel was een verwilderd gebied. Verliefd op de plek besloten de huidige bewoners PUUR groenprojecten mee te nemen om te bekijken of er mogelijkheden waren om van de chaos een prachtig totaalplaatje te maken. Het groene hart van het in Liempde gelegen kwaliteitsbedrijf klopte bij aankomst al een stuk sneller en het creatieve brein zag meer dan genoeg kansen om van de tuin een genietplek te maken.

De behouden wilg

Niet alleen had het bedrijf prachtige ideeën voor de tuin, de beplanting en het op maat gemaakte lichtplan, ook adviseerde PUUR groenprojecten om de zijkant van de woning uit te breiden met een glazen uitbouw en pergola en om de voorzijde van de woning aan volume te laten winnen door ook daar een glazen constructie te realiseren. Vanuit de glazen aanbouw, waar de eetkamer is gelegen, hebben de gelukkige bewoners een prachtig uitzicht over de tuin en de omgeving. Ook de aangrenzende houten vlonder draagt bij aan het leefgenot van de bewoners. Zeer opvallend detail is dat de vlonder om de behouden wilg heen is aangelegd. Een bewuste keuze en een fraaie knipoog naar het natuurlijke verleden van het perceel.

Natuurlijke overloop

Zoals gezegd kent de tuin rondom de woning een strak karakter met duidelijke zichtlijnen. Naarmate je van de woning wegloopt, verandert de uitstraling van de tuin en zorgen de beplanting en de grassen voor een natuurlijke overloop naar het natuurgebied. Lopend door de tuin waan je je op vakantie. Overal voel je de rust en elk uitzicht is een natuurlijk schilderij.

Zwembad

Het zwembad geeft de plek nog dat extra stukje cachet en maakt dat je de tuin niet wenst te verlaten. De fraaie, antieke kadeblokken rondom het zwembad en bij de houten vlonder staan in relatie met het oude pand en geven het totaalplaatje nog meer karakter. Een totaalplaatje dat één is met de omgeving en voor de bewoners past als een warme jas. Een landschappelijke kwaliteitstuin die van A to Z is gerealiseerd door PUUR groenprojecten.

EXCELLENT | magazine