Macc Design realiseert droominterieur

Macc Design realiseert droominterieur

“Tijdens het gehele proces hebben we wel meerdere traanmomentjes beleefd”, blikt Maciek Dec, eigenaar van Macc Design, terug op een zeer grondige verbouwing waar hij als veelzijdige interieurspecialist een grote rol in speelde.

Bizar mooi

Hij vervolgt: “Bijvoorbeeld toen de vloer klaar was, de keuken was geplaatst of de schuifpui op zijn plek stond. Ja, dat waren toch wel emotionele momenten voor de opdrachtgevers. De woondroom kwam steeds dichterbij.” Het uiteindelijke resultaat? “Het is zo bizar mooi geworden.”

Totaalplan

“In eerste instantie was ik alleen ingeschakeld voor een ontwerp van de keuken. De bewoners hadden een grote verbouwing voor de boeg en ik ben ter plekke gaan kijken en heb gesprekken gevoerd over de plannen voor de keuken. Mijn ideeën, maar ook mijn visie op routing, verhoudingen en belijning in een woning sprak de bewoners erg aan, waardoor het niet alleen bij een keukenontwerp is gebleven. Uiteindelijk heb ik namelijk een totaalplan voor de woning mogen maken.”

Rust als belangrijke factor

Begonnen als meubelmaker en interieurbouwer is de eigenaar van het 2001 opgerichte Macc Design door de jaren uitgegroeid tot een veelzijdige interieurspecialist.  Ik ben er door mijn werk ingerold en heb het vak echt in de praktijk geleerd”, aldus Maciek, die aangeeft niet volgens een vast concept te ontwerpen. “Volgens mij werk je in dat geval steeds vanuit hetzelfde idee. Ik zie dat niet voor me. Ik werk vanuit de behoefte van de klant en verplaatst me goed in hun situatie, luister aandachtig en denk in praktische en onverwachte oplossingen. De klant heeft een wens en samen gaan we die wens tot uitvoering brengen. Wel is in al mijn interieurs rust een belangrijke factor en creëer ik een basis waarmee de bewoners jaren verder kunnen”.

Kloppend hart van het huis

De indrukwekkende keuken vormt het kloppende hart van het huis. “We hebben gebruikgemaakt van de lengte van de ruimte, waardoor de belijning klopt en iedereen in de keuken kan genieten van het immense uitzicht aan de achterzijde van de woning. De totale combinatie van het kookeiland en tafel is maar liefst zes meter lang, waarvan de houten tafel een dikke drie meter lang is”. De gebruikte materialen en het kleurgebruik zorgen voor een rustige en warme sfeer in de imposante keuken. De prachtige vloer, het natuurstenen aanrechtblad, het hout van de tafel en de achterwand contrasteren licht met elkaar, maar samen vormen ze een prachtig en op elkaar afgestemd geheel. Opvallend is ook de zeer bijzondere lamp boven de eettafel. De stalen creatie is door Maciek zelf ontworpen en meer dan twee meter lang.

Licht als toegevoegde waarde

Licht, zowel natuurlijk als kunstmatig, en transparantie spelen een grote rol in de droomwoning. “In de woonkamer hadden we te maken met een platte uitbouw en vanwege de bomen bij de buren en de stand van de zon, zouden de zonnestralen de woonkamer nooit bereiken wanneer we er niets aan hadden gedaan. In het ontwerp hebben we een groot middengedeelte van het plafond als het ware naar boven getild en daar een raampartij rondom geplaatst. Het effect is dat overdag veel daglicht de woonkamer bereikt en in de ochtend de eerste zonnestraaltjes de woonkamer verlichten.” In de keuken wist Maciek door een ingenieus ontwerp een zestal daglichtsystemen zo te construeren dat het daglicht via de zolder de keuken kan bereiken.  “En dan is er nog de minimalistische schuifpui van veertien meter lang aan de achterzijde van het huis met een transparante serre die een vrij uitzicht biedt over de weilanden achter de woning.” Maar ook over kunstmatig licht adviseert Maciek zijn opdrachtgevers graag. “Sterker nog, als ik me in het ontwerp niet mag bemoeien met het lichtplan trek ik me terug. Licht is emotie, licht bepaalt zo veel in de woning. Dat moet je echt aan een specialist overlaten.”

Betrokken en toegewijd

Met veel plezier wonen de trotse bewoners een goed jaar in hun droomwoning. Over het eindresultaat, maar zeker ook over de samenwerking met Macc Design zijn ze zeer te spreken. “Hij bewijst dat hij de wensen en beleving van zijn klant kent, respecteert en vooropstelt. In combinatie met zijn ervaring en expertise ontstaan geweldige totaalconcepten voor de klant. Maciek is enorm betrokken en toegewijd en zorgt op de juiste momenten voor overleg, afstemming en brainstorm-momenten met de klant.

EXCELLENT | magazine