De natuur als inspiratiebron

De natuur als inspiratiebron

Eduard van Vliet, eigenaar van Green Art Solutions, gebruikt de natuur al jarenlang als inspiratiebron in zijn projecten.

Totaalconcept voor groen op daken

Dat is maar liefst 28 jaar geleden begonnen met daktuin-landschappen en in de loop der jaren uitgegroeid tot een totaalconcept voor groen op daken, langs gevels en in tuinen. Nu past Eduard dit concept ook toe in kantoren, vergaderkamers en woonruimtes.

Schoon water

Eduard heeft een tuin ontwikkeld waar het water op het dak blijft. Het water verkoelt het dak en de planten die op het dak groeien, worden van water voorzien. Vervolgens gaat het water via een groene gevel naar een natuurlijke vijver op de begane grond. Door een zonnecel wordt het water weer het dak opgepompt en zo stroomt het steeds rond. Daardoor krijg je heel schoon water en kunnen kinderen heerlijk in de natuurvijver zwemmen. Dit water wordt nu ook in huis gebruikt voor het doorspoelen van de wc en voor de vaatwasser en wasmachine.”

Groene wanden

Daarnaast heeft Eduard een groene wand ontwikkeld die lucht zuivert in kantoren. In onze leefomgeving zijn veel stoffen aanwezig die nog jarenlang worden uitgewasemd in de ruimte. Neem bijvoorbeeld de stoffen die vrijkomen bij printers. Planten hebben de eigenschap om deze stoffen uit de lucht te halen. De wand gaat harder werken al naar gelang de lucht is vervuild of dat de luchtvochtigheid te laag is. Innovatieve systemen die bijdragen aan de gezondheid en het leefgenot.”

Natuur centraal

Verder is de zeer veelzijdige Eduard van Vliet van Green Art Solutions een ontwerper van tuinen. Hij stelt de natuur centraal: “Ik vind het heerlijk om out-of-the-box te denken, dus mijn ontwerpen zijn niet standaard en hebben daardoor meer fantasie in zich dan de meeste tuinen die je ziet. Zoals ik al zei, kun je regenwater heel goed benutten in je ontwerp en speels verwerken om dat bijvoorbeeld langs een muur naar beneden te laten lopen in plaats van door een regenpijp.” De mogelijkheden om tot verrassende ontwerpen en bijzondere creaties zijn eindeloos en in iedere situatie denkt Eduard van Vliet graag met u mee.

EXCELLENT | magazine