Droomvilla onder de zon

Droomvilla onder de zon

Op het zonovergoten Palm Jumeirah op een van de drie palmeilanden in Dubai, transformeerde interieurarchitect Jos van Zijl een prachtige bestaande woning in een absolute droomvilla onder de zon. Een vertrouwd samenspel tussen opdrachtgever, vakmensen als Jos van Zijl en high end keukenspecialist Culimaat maakten van deze grondige renovatie een meer dan geslaagd project. “Als iets niet bestaat, maken we een ontwerp en laten we het door gerenommeerde bedrijven realiseren.”

Minimalistische villa

De minimalistische doch warme villa straalt in alles pure klasse uit. De gebruikte materialen, het maatwerk, het optimaal gebruiken van ruimtes en mogelijkheden en de wil van zowel opdrachtgever als interieurarchitect om voor een unieke woning te gaan, zijn een garantie voor succes. De band tussen de opdrachtgever, Journey Estate, en Jos van Zijl bestaat al enige tijd en leidde tot meerdere met succes uitgevoerde renovaties en droomprojecten. De minimalistische stijl, maar ook de wijze waarop Jos van Zijl naar wonen en ruimtes kijkt, spreek hen zeer aan. “Je kunt ruimtes in een woning, zoals in deze minimalistische villa, nemen zoals ze zijn, maar als je slim schuift, kan het geheel heel logisch in elkaar vallen. Die visie is een van de redenen dat wij voor het bedrijf mogen werken. Journey Estate koopt en renoveert objecten waar ze mogelijkheden in zien. Wij zijn, samen met bedrijven als Culimaat, als interieurontwerper bij deze projecten betrokken.”

 

Samenwerking met Culimaat

“Tussen Culimaat en mij is er sprake van een klik en in samenspraak komen we tot prachtige resultaten. Wij voelen elkaar goed aan, zitten qua stijl op dezelfde lijn en gaan allebei voor het optimale resultaat. Als ik een keuken ontwerp, weet ik dat Culimaat het tot in de perfectie uitvoert”, aldus Jos van Zijl over de high end keukenspecialist. Culimaat won reeds drie maal de Dutch Kitchen & Bathroom Design Awards (2004, 2009, 2015) en in 2013 zelfs de World Kitchen Design Award. Het bedrijf staat bekend om keukens die perfect op maat gemaakt worden voor de gebruiker. “De keukens van Culimaat kloppen”, vat de ervaren Jos van Zijl treffend samen.

Interieurarchitect

Met zijn gevoel voor ruimte en harmonie, zijn verrassende oplossingen en spannende elementen in interieurs is Jos van Zijl een veel gevraagd interieurarchitect. Dat hij eveneens verder denkt dan elementen en creaties die op de markt te verkrijgen zijn, is een andere grote kracht. “Als iets niet bestaat, maken we een ontwerp en laten we het door gerenommeerde bedrijven realiseren. Of het nu gaat om keukens, een wastafel voor de badkamer of wellness-oplossingen. Door niet te denken in beperkingen, maar in oplossingen, kom je ver. En daar zijn wij goed in. Al dien je in die gevallen wel samen te werken met gespecialiseerde bedrijven uit de branche.” Daarnaast zorgt de creativiteit van interieurarchitect Jos van Zijl ook voor andere toepassingen van elementen. Zo staat bijvoorbeeld het Italiaanse merk Rimadesio bekend om haar prachtige garderobekasten. In de droomvilla in Dubai heeft Jos van Zijl een kast van het merk gebruikt als luxe voorraadkast in de keuken. “Door anders naar producten en toepassingen te kijken, kun je opdrachtgevers verrassen. En dat is belangrijk in dit vak.”

EXCELLENT | magazine