Veelzijdige werken van Piastrelle

Veelzijdige werken van Piastrelle

“Wij existeren bij de gratie van onze tevreden klanten”, opent Alexander Nickel van Piastrelle het gesprek.

Bevlogen eigenaar

EXCELLENT wonen & leven bezoekt Piastrelle in Amsterdam. De bevlogen eigenaar Alexander Nickel verhaalt met trots en passie over zijn ontwerpstudio en speciaalzaak voor exclusieve mozaïek, handbeschilderde terracotta, natuursteen, designtegels en bijzonder sanitair. Maar ook over de materialen en producten waar hij mee werkt en de opdrachtgevers steeds weer mee verrast en verblijdt. Speciaal voor Excellent presenteert hij een greep uit de prachtige en veelzijdige projecten waar Piastrelle aan heeft gewerkt. Ongekend vakmanschap, exclusieve materialen en spannende combinaties.

Materialen

“We hebben niet de grootste winkel of showroom, maar we voeren
wel materialen die je nergens anders zult zien. We zijn altijd op zoek om nieuwe materialen te ontdekken. Dat is en blijft onze ambitie”, geeft Alexander aan terwijl hij met gepaste trots de showroom toont. Gelegen op een prachtige locatie in het museumkwartier van Amsterdam-Zuid, vlakbij de P.C Hooftstraat. “We liggen in een gebied waar het beste dat Nederland te bieden heeft op het gebied van haute couture en kunst zich concentreert. Zaken die perfect passen bij het werk en de stijl van dit bedrijf. Net als de gastvrijheid. Wij zij geen winkel waar je anoniem bent. We leven van het contact met onze bezoekers en existeren bij de gratie van onze tevreden klanten, die ons bezoeken, weer terugkomen of ons aanbevelen bij familie en vrienden. Maar we werken ook veel samen met interieurarchitecten of investeerders die hun panden willen verfraaien.”

Jubileum

Piastrelle viert dit jaar haar twintigjarige jubileum.
Bij de start was Piastrelle de eerste speciaalzaak in mozaïek voor de interieurarchitectuur in Nederland. In de jaren die volgden is de zaak gegroeid tot een succesvolle en veelgevraagde specialist in rijke en tijdloze ontwerpen.
“Wij werken voor particulieren, maar ook voor bedrijven, hotels en restaurants. Van opdrachten in het zeer hoge segment tot projecten met een strak budget. Ook van die laatste projecten zoeken we naar fraaie materialen die de woning of ruimte verrijken”, aldus Alexander, die aanstipt dat Piastrelle haar costumized concepten in eigen beheer laat produceren door een vakkundige partner.  www.piastrelle.nl

EXCELLENT | magazine