Wellness Tuin

Wellness Tuin

Een ontwerp van een wellness tuin met een lounge hoek compleet met tafelhaard, een royaal eetgedeelte en natuurlijk een whirlpool. Naast deze wensen van de klant waren er natuurlijk ook nog praktische zaken die opgelost moesten worden; waar worden de auto’s geparkeerd? Waar staan de vuil containers? Hoe creëer je openheid en privacy in de tuin? En hoe voorkom je inkijk van buitenaf?

Rechte, lange lijnen en vlakken

Bij het zien van de woning wilde Stephen Versteegh maar één ding; de architectuur van de woning doortrekken in de tuin. De architectuur bestond uit rechte, lange lijnen en vlakken. Daarom koos Stephen ervoor om een waterpartij te creëren met een betonnen rand, dat een evenbeeld is van de dakrand. Het houten terras geeft de tuin net de kleur en warmte die het nodig heeft, zo tussen de witte wanden, het glas en de stenen vloer.

Waterval

Het houten terras werd het eetgedeelte met een lange tafel voor 10 personen. Deze ‘eetkamer’ wordt omsloten door een smalle waterpartij met waterval. Juist het geluid van het vallende water geeft rust in de tuin en overstemt tevens op deze manier mooi het geluid van het verkeer aan de andere zijde van de heg.

Whirlpool

De hoek van het terras wordt begrensd door een verhoging, waarna de andere zijde van de tuin doorloopt in een plantenbak. Door een scherm van dikke bamboe te plaatsen, creeërde Stephen een afgeschermde hoek, waar zich een stoere stortdouche en whirlpool bevinden.

Huiskamer

Bij een ‘huiskamer’  tuin hoort ook een verlichtingsplan, zodat juist ‘s avonds de tuin er nog mooier uitziet. Een lichtlijn in de waterval, onderwater-verlichting en natuurlijk de tafelhaard in de lounge hoek geven deze tuin nog meer allure in het donker.

Zie ook ‘zwart wit wellness met allure’ van Stephen Versteegh

Stephen Versteegh Design

Tuinrealisatie: Tim Kok

Foto’s:  Michael van Oosten

EXCELLENT | magazine