Architectenbureau Atelier 3 – Moderne villa in natuurgebied

Architectenbureau Atelier 3 – Moderne villa in natuurgebied

Elke dag meer verliefd op woning en omgeving

“We waren al een tijdje op zoek naar een mooie kavel in het midden van het land, maar de bezochte plekken waren óf te klein, óf ze lagen te ver in eenbuitengebied”, kijkt de gelukkig bewoner van de moderne villa terug. Hij vervolgt: “Toen we deze kavel zagen, waren we direct verliefd. Een mooie en perfecte plek om onze droomwoning op te realiseren. De kavel is diep en breed, ligt aan de rand van een dorp dat aansluit op de stad en de uitvalswegen zijn in de buurt. Nu we er wonen, raken we elke dag weer een beetje meer verliefd. Op de woning, maar zeker ook op de omgeving. Je stapt op je mountainbike en je zit direct in het natuurgebied.”

 

 

“Architectenbureau Atelier 3 heeft onze persoonlijke wensen op een prachtige wijze weten te vertalen met deze woning als droomresultaat. Wij hadden zelf een duidelijk beeld van wat we wilden, qua uitstraling en materiaalgebruik. Maar vonden het erg fijn dat Atelier 3 ook hun kennis, kunde en mening inzette om tot het voor ons gezin perfecte resultaat te komen. Over de samenwerking zijn we dan ook zeer tevreden”, aldus de heer des huizes, die naast het aansprekende exterieur ook de balans in het interieur roemt. “Op de begane grond sluiten de drie leefruimtes goed opelkaar aan, maar hebben alle drie ook een aparte functie in het gezinsleven. De televisiekamer en bibliotheek is de plek waar we samen een filmpje kijken of gamen, op regenachtige dagen vertoeven we lekker met zijn allen in de zitkamer rondom de openhaard en uiteraard brengen we ook veel tijd door aan de eettafel en de bar in de keuken. In elke ruimte heerst een fijne sfeer en in elke ruimte verblijven we graag. Maar laten we ook zeker het buitenzwembad niet vergeten. Als de zon ook maar even schijnt, springen onze drie jongens erin.”

 

Krachtig, stoer en spannend
De moderne villa kent een eigentijdse, krachtige, stoere en spannende uitstraling. “Door middel van verschillende materiaaltoepassingen is een gedifferentieerd gevelbeeld ontworpen, waarbij de villa van elke kant een ander aangezicht heeft. Het stucwerk verleent de woning het villa-karakter, terwijl de dieprood-paarse baksteen het sentiment van Hollands bouwen met zich mee brengt. Het blanke houtwerk benadrukt de bosrijke omgeving”, geeft architect Bram Eijkman aan. Het aan de entree – waar eveneens de werkkamer van de heer des huizes is gesitueerd – en aan een deel van de zijkant toegepaste hout zien we ook terug in het fraai gelegen poolhouse, waardoor er een duidelijke en prettige connectie tussen woning en tuin ontstaat.

Kwalitatief hoogstaand en op maat ontworpen
“Elke gevel is als een modern schilderij benaderd, met een strakke vlakverdeling en compositie van volumes. Deze compositie biedt ruimte om het exterieur te laten afhangen van de gewenste ruimte voor deinterieurs. De woning biedt hierdoor zowel in het exterieur als in het interieur een goed uitgedachte woonbeleving: kwalitatief hoogstaand en op maat ontworpen”, vervolgt de ervaren architect van Atelier 3, een architectenbureau dat al meer dan vijfentwintig jaar droomwoningen realiseert. Het brede portfolio van het in Scherpenzeel gelegen bureau toont de veelzijdigheid van het creatieve team. Van statige villa’s en rietgekapte landhuizen tot strakke moderne droomwoningen. “Wij ontwerpen niet in één en dezelfde stijl. De woonwensen van de opdrachtgevers staan altijd weer centraal. Elke opdracht is uniek en elke gerealiseerde woning is op maat ontworpen.”

Vogels en eekhoorntjes
“We prijzen ons gelukkig dat we op deze prachtige plek in onsdroomhuis wonen. Als we in het weekend samen ontbijten en de puien aan de achterzijde openen, hoor je de vogeltjes fluiten en zie je de eekhoorntjes langs bomen opklimmen. Dat zijn echt geluksmomentjes”, lacht de heer des huizes. “De ligging is fantastisch. Door de grote raampartijen hebben we een prachtig uitzicht op de omgeving. Daar kun je van blijven genieten. Elke dag weer.”

Fotografie: Lisette van de Pavoordt

 

EXCELLENT | Magazine