Keukens op Champions League-niveau

Keukens op Champions League-niveau

Culimaat High End Kitchens : technisch en esthetisch meesterwerk

Het oog-strelende, in boekvorm toegepastemarmer, de luxe apparatuur, het harmonieuze lijnenspel, de spanning tussen de veelal zwarte achterwanden en de witte ombouw van het eiland én het technisch hoogwaardige afwerkingsniveau maken deze keuken tot een heus meesterwerk. Twan Swanenberg van Culimaat: “Op deze keuken mogen wij, maar ook de betrokken designers Bob Manders en Eric Kuster bijzonder trots zijn. En laten we ook vooral de vrouw des huizes niet vergeten. Ook zij heeft een grote rol gespeeld in het ontwerpproces en de uiteindelijke realisatie.”

Voor het ontwerp van hun riante en nieuw te bouwen droomwoning schakelen de bewoners architect Bob Manders in. De veelzijdig opererende createur neemt in dit geheel ook het ontwerp van de luxe droomkeuken mee. Een ontwerp waarmee het echtpaar een bezoek brengt aan de showroom van Culimaat High End Kitchens. “We raakten direct onder de indruk van hetgeen Bob voor ogen had. De moeilijkheidsgraad lag bijzonder hoog, dus het was voor ons een fantastische uitdaging om deze keukenperfectie te bereiken. Want niet alleen is het een hele opgave om een vrijstaande keuken in een u-vorm te plaatsen, ook het realiseren van het door Bob Manders ontworpen harmonieuze lijnenspel – waarmee hij verbondenheid in de gehele keuken weet te creëren – was een uitdagende klus”, aldus Twan. Architect Bob Manders verwijst vaker opdrachtgevers door naar Culimaat en is bijzonder te spreken over het bedrijf. “Qua details en afwerkingniveau staan ze in Nederland bovenaan in de markt. Het bedrijf houdt zich erg bezig met het gebruik van verschillende materialen in een keuken. Ze gaan zonder belemmering een project in. De durf om verschillende materialen toe te passen, de kennis van deze materialen en het ongekende vakmanschap, maakt het prettig samenwerken met Culimaat.”

   

Luxe en perfectie
Voor de verdere aankleding van de woning, en daarmee ook de keuken, gingen de opdrachtgevers in zee met de wereldwijdwerkende designer Eric Kuster. Zo reisde de vrouw des huizes samen met Rolan Cornelissen, Senior Interior Designer bij Eric Kuster, af naar Italië om het prachtige marmer voor het werkblad uit te zoeken. Ook kozen ze er samen voor om notenhout te gebruiken voor de achterwand en bepaalden ze het verder toe te passen kleurenpalet. Het resultaat is een droomkeuken die luxe en perfectie ademt. De apparatuur en accessoires van de topmerken Miele, Bora en Dornbracht sluiten aan op dit hoge niveau. Net als Bob Manders is ook Rolan Cornelissen positief over de werkzaamheden van Culimaat. “Het is zeer plezierig om met Twan Swanenberg en zijn team te werken. Ze leveren echt vakwerk en de afwerking is van een zeer hoog niveau. Het is mooi om te zien dat ze vol passie met hun werk bezig zijn. Zo werken wij ook, vandaar dat het zo goed klikt. Dat iets niet kan, bestaat niet voor ze. Ook de materialen die ze gebruiken, passen erg goed bij onze ontwerpen en ons idee van interieurs.”

Zeer betrokken opdrachtgeefster
Afsluitend kijkt Twan met bijzonder veel genoegen naar het gehele traject en het uiteindelijke resultaat. Een prachtige keuken die onderdeel uitmaakt van een imponerende en luxe woning, waarin de creativiteit van topdesigners Bob Manders en Eric Kuster zichtbaar is. Volgens Twan Swanenberg speelde echter nog een derde persoon een grote rol in de realisatie van het beklijvende plaatje. “De vrouw des huizes was enorm betrokken en zocht alles tot in de puntjes uit. Tot in de kleinste details ging zij voor perfectie. Zelfs tot de scharnieren in de deuren aan toe. Mooi om mee te maken. Vooral ook als je ziet waartoe haar inspanningen leidden. Een absolute droomwoning.”

Keukens op Champions League-niveau
“Door steeds meer opdrachten in de high end woonbranche uit te voeren en samen te werken met toparchitecten als Eric Kuster en Bob Manders – waarmee we in 2015 de prestigieuze Dutch Kitchen & Bathroom Design Award wonnen – is de kwaliteit van onze keukens naar een nóg hoger niveau getild en staan wij nu waar wij nu staan”, aldus Twan Swanenberg, samen met zijn broer Davy eigenaar van Culimaat High End Kitchens. “En dat niveau ligt op Champions League-niveau. De keukens stralen luxe en warmte uit en kennen een bijzonder hoog afwerkingsniveau en ongekende en subtiele detaillering”, vult Herman Ossenblok, directeur van Culimaat, aan. De ervaren leidinggevende bracht niet alleen meer structuur, rust en duidelijkheid binnen het bedrijf, maar hij versterkte ook de organisatie zelf. “Het bedrijf telt nu 23 medewerkers, waaronder een technische afdeling en een eigen designstudio. Stuk voor stuk gedreven en vakkundige mensen die graag bijdragen aan het realiseren van zeer bijzondere keukens. Projecten waar we met z’n allen trots op kunnen zijn”, concludeert Herman Ossenblok.

Culimaat

Fotografie: Peter Baas

EXCELLENT wonen & leven