Prachtplaatje in de bossen

Prachtplaatje in de bossen

Het ervaren Margry-Arts Architecten BNA uit Valkenswaard tekende het prachtige ontwerp en begeleidde de gehele bouw tot het moment van oplevering. “Mijn man en ik hadden al direct een goede klik met Wouter. Het voelde al snel vertrouwd en zijn inlevingsvermogen bleek groot”, blikt de opdrachtgeefster terug op de eerste ontmoeting met Wouter Margry.

Klassieke schoonheid

“Zijn architectbureau heeft hier in de omgeving meerdere woningen ontworpen dus we kenden zijn werk en hadden een fijn gevoel bij zijn stijl. Vandaar dat we dan ook graag met hem om tafel wilden zitten.” Aan de hand van de wensen, dromen en een moodboard kwam uiteindelijk een schetsontwerp op tafel dat meer dan voldeed. Wouter Margry: “Op de kavel stond een moderne jaren ’60-bungalow. Deze hebben we voor het grootste gedeelte gesloopt en op de kavel een ruime klassieke woning in jaren ’30-stijl gerealiseerd. Een bijna symmetrische woning met mooie klassieke materialen en vormen.” De vrouw des huizes: “Fantastisch om te zien hoe Wouter onze ideeën zo prachtig heeft weten te vertalen.”

Klassieke woning

De klassieke vormen en de toegepaste materialen zorgen voor de gewenste uitstraling van de imposante woning. “Aan de buitenkant hebben we witte, houten kozijnen, arduinen vensterbanken, een klassieke roodbruine baksteen en een plint van grijs specie toegepast. De Franse balkonhekken zijn door ons ontworpen en dragen bij aan de sfeer van de woning. De vorm van deze hekken zie je terug in de mooie stalen toegangspoort aan de voorzijde van de tuin”, somt Wouter Margry op, die eveneens nog wijst op de dakbedekking van de klassieke woning. “Op de woning zelf is gekozen voor een gebakken pan, terwijl we op de bijbouw Samaca lei hebben toegepast. Dat zorgt voor een erg mooi en contrasterend effect.”

Exclusieve haard

Waar de woning van buiten groot en imposant oogt, vallen binnen de intieme ruimtes op die zorgen voor een knusse sfeer. Eyecatcher en absoluut middelpunt van de woning is de enorme Middeleeuws ogende houthaard in de woonkamer. “Nu we er wonen, merken we dat ons gezinsleven zich in de avonduren rondom de haard afspeelt. De sfeer is ongekend. Uiteindelijk gaat er niks boven een houthaard”, aldus de bewoonster. De verder knusse woonkamer staat in een open verbinding met de werkkamer en de speelkamer van de drie kinderen. Aan de andere kant van de fraaie hal, waar een indrukwekkende en fraai vormgegeven trap van gedraaid hout en staal opvalt, is de grote leefkeuken gesitueerd. “Ook een heerlijke plek waar we overdag veel verblijven. Wouter heeft in zijn ontwerp goed rekening gehouden met de lichtinval, waardoor we kunnen genieten van de zonnestralen en het fraaie uitzicht.” Wouter Margry op zijn beurt: “In de leefkeuken hebben we een vide gerealiseerd. Deze verhoging zorgt dat je in de keuken in contact staat met de bosrijke omgeving.” Net als de voordeur, de overdekte terrassen en de garagedeur zijn de spanten in de woning vervaardigd van massief eikenhout. Deze toepassing zorgt voor een robuust en sfeervol effect in de woning. Het interieur kent enkele moderne details, maar sluit verder aan bij de klassieke uitstraling van het exterieur.

De volgende partijen hebben meegewerkt aan dit project:

EXCELLENT | magazine