Portret Anja Kroon

Portret Anja Kroon

We kennen Anja Kroon natuurlijk als bevlogen eigenaar van Checkpoint Interieur- en Verkoopstyling.

Met haar bedrijf verfraait ze onder meer de inrichting van te koop staande woningen in het hoge segment en rekent ze gerenommeerde makelaarskantoren als Baljon & Mora Makelaars en Christie’s|R365 International Real Estate tot haar klantenkring. Maar Anja heeft nieuws. Groot nieuws. Naast haar genoemde bedrijf gaat ze zich onder de naam by Anja Kroon Interiordesign onder meer focussen op het inrichten van turnkey-projecten in het hoge woonsegment. Door een samenwerking Quality Project, een bedrijf voor meesterlijke verbouw, afbouw en interieurarchitectuur gaat ze eveneens als spin in het web fungeren bij grote projecten.

Start van eigen bedrijf
Tijdens haar werkzaamheden als woonconsulente, verhuurmakelaar en coördinator van de oplevering van nieuwbouw- en renovatieprojecten merkte de creatieve Anja Kroon dat woningen die fraai ingericht waren en de sfeer ademden van thuis, veel sneller werden verkocht dan leegstaande of sfeerloze huizen. Anja besteedt steeds meer tijd aan het aankleden van woningen, geniet van elke succesvolle verkoop, maar ervaart ook een nog niet eerder ontdekte passie voor het creëren van fraaie interieurs. Het is uiteindelijk een reorganisatie bij haar werkgever, die haar het zeer welkome duwtje in de richting van haar huidige droomberoep geeft. Haar werkgever koopt Anja uit, ze investeert het ontvangen bedrag in meubels en woonaccessoires en richt zo’n zes jaar geleden het bedrijf Checkpoint Interieur- en Verkoopstyling op.

Benadrukken van pluspunten
Anno 2018 huren onder meer gerenommeerde makelaarskantoren als Baljon & Mora Makelaars en Christie’s|R365 International Real Estate de enthousiaste Anja Kroon in om de vaak prestigieuze woningen nog mooier te maken. “En om een huiselijke sfeer aan de woning toe te voegen”, vult de ervaren Anja Kroon aan. “Het totaalplaatje moet kloppen. Verkoopstyling is veel meer dan alleen luxe meubelen in een ruimte plaatsen. Het moet spreken en het moet gevoel uitstralen. Ik benadruk de pluspunten van een woning en zorg dat de eventuele minpunten ook pluspunten worden. Een woning moet stralen en aansluiten bij de omgeving. De woning en de omgeving bepalen om welke interieurstijl het huis vraagt”, aldus Anja Kroon

By Anja Kroon Interiordesign
De succesverhalen van Checkpoint Interieur- en Verkoopstyling zijn talrijk. De door Anja Kroon ingerichte woningen gaan als zoete broodjes – en voor de verkopende partijen tegen zeer klinkende bedragen – over de toonbank. Anja Kroon is echter niet alleen in te huren als verkoopstylist. De vakvrouw is eveneens een veelgevraagd interieurstylist en -adviseur. Om nog meer nadruk te leggen op die werkzaamheden start ze in de nazomer van 2018 een nieuw bedrijf: by Anja Kroon Interiordesign. “In samenwerking met (interieur)architecten verzorg ik de exclusieve finishing touch in de woning of richt ik in opdracht van een investeerder een luxe woning helemaal turn-key in.” De werkzaamheden zijn heel divers en hebben exclusiviteit en kwaliteit als gemene deler. Haar brede netwerk, haar creativiteit en oog voor detail en de kennis van de high end woonbranche maken Anja Kroon ook tot een ideale spin in het web bij de realisatie van omvangrijke projecten. “Door samenwerking met Quality Project, een bedrijf voor meesterlijke verbouw, afbouw en interieurarchitectuur kan ik mijn opdrachtgevers in de toekomst van a tot z ontzorgen. Van de baksteen tot de gevulde koelkast. Van een goede stukadoor tot het laatste kussentje op de bank, ik regel de goede partijen en ben zelf als interieuradviseur en -designer bij het project betrokken.”

Overtreffen van woondromen
“Met de persoonlijke wensen, de woning zelf en de omgeving in mijn achterhoofd, creëer ik het gedroomde interieur dat aansluit bij de woondroom. Of deze zelfs overtreft. Je leeft je als interieurdesigner in in je opdracht, ziet de kracht en realiseert een totaalplaatje op maat. De diversiteit van mijn opdrachten, mijn kennis van materialen en producten, mijn netwerk en mijn ervaring maken dat ik in elke woonstijl een totaalplaatje op maat kan realiseren. Een woning, die rust uitstraalt en echt voelt als een thuis.”

Verkoopstyling: www.checkpoint-verkoopstyling.nl
By Anja Kroon Interiordesign: www.anjakroon.nl

EXCELLENT | Magazine