Portret BB architecten

Portret BB architecten

Vertalen van wensen, creëren van woondromen

“Een duidelijke meerwaarde zijn, de verwachtingen van de opdrachtgever overtreffen en uiteindelijk samen met de opdrachtgevers een voor hen ideale woning realiseren. Een huis dat aansluit perfect op het leven van de bewoners en voelt als een thuis. Dat is ons grote doel”

Zo omschrijft Steven Biesiot, de drijfveer van zijn architectenbureau BB architecten. Naast de aanwezige creativiteit en ervaring benoemt hij de veelzijdigheid als grote kracht van zijn bedrijf. “We hebben alle relevante disciplines onder één dak, waardoor we de opdrachtgever tijdens het gehele proces – van een nieuwbouw tot een grondige renovatie – kunnen adviseren, begeleiden en ontzorgen.”

Het veelzijdig opererende en in Terheijden gelegen BB architecten maakt naam met moderne woningen in het hogere segment. Heldere en herkenbare vormen en grote glaspartijen kenmerken de spraakmakende ontwerpen van het middelgrote architectenbureau. “Binnen het door de opdrachtgevers gestelde kader van wensen en eisen experimenteren we met materialen, technieken en toepassingen en creëren zo uiteindelijk een unieke, maatwerkwoning. Bij het ontwerp houden we overigens niet alleen rekening met de wensen van de opdrachtgever, maar kijken we ook heel sterk waar de locatie waarop de nieuwbouw of renovatie plaatsvindt om vraagt. Door beide zaken goed te combineren, kom je tot het perfecte eindresultaat”, aldus de ervaren architect.

Transformatie van bestaand vastgoed
BB architecten maakt zich sterk voor de transformatie van bestaand vastgoed. Te denken valt aan een leegstaand kantoorpand, dat na een verbouwing huisvesting biedt aan studenten of een leegstaand bedrijfspand, waarin gezinswoningen worden gecreëerd. Steven Biesiot: “Niet alleen om redenen als duurzaamheid en de conservatie van erfgoed, maar ook omdat het geweldige kansen biedt: bestaande kwaliteiten worden verrijkt door moderne toevoegingen. Een gebouw wordt weervoor vele jaren in het hart gesloten. Wij zien dat als de grootste uitdaging van hedendaagse architectuur, zowel in ontwerp, techniek als regelgeving. En in alle onbescheidenheid: we zijn er goed in.”

 

EXCELLENT | Magazine