Portret Marco van Veldhuizen

Portret Marco van Veldhuizen

Als jongetje van zes jaar oud tekende hij al de indeling van zijn slaapkamer en ging er standaard een schetsboek mee op vakantie, waarin hij de huizen die hij zag, natekende. Anno 2018 staat hij aan het roer van Studio Marco van Veldhuizen en ontwerpt hij samen met zijn betrokken en creatieve team woningen met een inhoud van 1500 tot 4000 m³ en meer.

“Wij deinzen niet zo snel terug en schrikken ook niet zo snel, daar zijn we veel te nuchter voor.”

“Gekscherend zeg ik wel eens tegen mijn opdrachtgevers dat ik hun woning ook wel gratis wil ontwerpen, want ik vind mijn werk nog altijd ontzettend leuk. Wel zeg ik er dan snel achteraan dat het niet kan, omdat ik mijn collega’s nou eenmaal moet betalen, haha. Ik geniet er oprecht van om steeds weer iets unieks en persoonlijks te bedenken, een woning waarin mensen met heel veel plezier wonen en waarvan ze genieten. Maar wij ontwerpen ook hotelkamers en zijn nu bezig met een cruiseschip. Een enorme uitdaging, maar wel ontzettend leuk om te doen”, aldus de bevlogen Marco van Veldhuizen. “Alles wat we hier ontwerpen, is het resultaat van teamwork. Mijn naam staat dan wel op de gevel, maar we doen het met zijn allen.”

“Omdat ik elf jaar geleden eigenlijk niet wist of ik nou liever exterieurs of interieurs ontwierp, richtte ik me vanaf de start van het bedrijf op beide zaken en dat doen we nu nog steeds. En nog altijd weet ik eigenlijk niet wat ik nou leuker vind, haha”, lacht Marco. Hij studeerde onder meer Bouwkunde aan de MTS en HTS en ontving ook een diploma van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Thans mag de creatieveling zich dan ook interieurarchitect en bouwkundig ingenieur noemen. Terwijl hij trouw zijn lessen volgde aan de laatstgenoemde school, startte hij zijn eigen studio in 2007.

“Alles wat we hier ontwerpen, is het resultaat van teamwork.”

“Alles wat we hier ontwerpen, is het resultaat van teamwork. Mijn naam staat dan wel op de gevel, maar we doen het met zijn allen. Regelmatig complimenteren mijn opdrachtgevers me met dit team en geven aan dat ze de samenwerking als prettig hebben ervaren. Ik prijs me dan ook gelukkig dat iedereen die bij ons werkt dezelfde passie heeft die mij ook drijft. Het zijn stuk voor stuk enthousiaste mensen die mooie dingen kunnen waarderen en vooral heel veel zin hebben om hun woondroom te verwezenlijken. Onze kennismakings- en vervolggesprekken zijn veelal gezellige momenten. Natuurlijk bespreken we ook heel zakelijk de verschillende punten tijdens een traject, maar er is zeker ruimte voor informaliteit.”

“Omdat ik elf jaar geleden eigenlijk niet wist of ik nou liever exterieurs of interieurs ontwierp, richtte ik me vanaf de start van het bedrijf op beide zaken en dat doen we nu nog steeds. En nog altijd weet ik eigenlijk niet wat ik nou leuker vind, haha. Natuurlijk geniet ik van wat we hier allemaal doen en vind ik het mooi als mensen aangeven dat ze hun woning de mooiste woning van de straat of het dorp vinden, maar dan ben ik ook al snel weer zo nuchter om te zeggen dat het ons werk is om dat te bereiken.”

Studio Marco van Veldhuizen
www.marcovanveldhuizen.nl

Tekst: Sander Lemmens
Fotografie: Raphaël Drent
Afbeeldingen: Studio Marco van Veldhuizen

EXCELLENT | Magazine