Thonet Limited Edition

Thonet Limited Edition

100 jaar Bauhaus – een bijzonder jubileum dat Thonet viert met twee herinterpretaties van de beroemde sledestoel S 533 F van Ludwig Mies van der Rohe in een gelimiteerde jubileumeditie.

Nieuw jasje
Het succesvolle designerduo Besau Marguerre uit Hamburg heeft de S 533 F met armleuningen in twee verschillende nieuwe jasjes gestoken. De perfect op elkaar afgestemde kleuren en materialen verlenen de iconische stalen buisfauteuil een hedendaags karakter. De jubileumstoel is verkrijgbaar in twee nieuwe uitvoeringen: met een frame van parelmoer chroom met lederen bekleding in antraciet en met een frame van champagnekleurig chroom met een lederen bekleding in zachtroze. In beide uitvoeringen krijgt de zakelijke Bauhaus-stijl een warme uitstraling.

“De karakteristieke eigenschappen van de S 533 – het sobere materiaalgebruik, het subtiele lijnenspel en het transparante effect – waren voor ons het uitgangspunt om enerzijds Mies van der Rohe’s motto ‘minder is meer’ verder aan te scherpen en anderzijds het contrast tussen zakelijkheid en zachtheid uit te werken”, beschrijft Eva Marguerre de manier waarop ze samen met collega Marcel Besau te werk is gegaan. De S 533 F is vanaf september 2018 verkrijgbaar als limited edition van 100 exemplaren in antraciet en 100 exemplaren in roze. Het resultaat van de keuze voor warme kleuren en materialen: twee stoelen die elkaar perfect aanvullen, maar ook ieder apart kleur geven aan elk interieur.

Het bijzondere zitcomfort van de achterpootloze jubileumstoelen is te danken aan de karakteristieke verende eigenschappen. Mies van der Rohe heeft dit effect bereikt door het voorste deel van het stalen buisframe te ontwerpen als een grote boog van verende stalen buizen. Hierdoor past de S 533 zich aan de menselijke bewegingen aan en is een extra polster overbodig.

Nog niet uitgekeken naar deze prachtige nieuwe uitvoering? Bekijk dan alle informatie op de site.

EXCELLENT | Magazine