Aqua en Terra | een nieuw jasje

Aqua en Terra | een nieuw jasje

Alape viert marktintroductie met nieuwe, inspirerende lifestyle-beelden.

ISH Frankfurt

Op de Salone Del Bagno 2018 in Milaan heeft Alape twee prototypen geïntroduceerd. Op grond van deze positieve reacties heeft Alape deze verder ontwikkeld tot marktrijpe producten. De waskommen met beide nieuwe oppervlakken worden in maart 2019 op de ISH in Frankfurt gepresenteerd.

Alape

Alape onderscheidt zich door zijn langdurige know-how bij het vervaardigen van producten van geglazuurd staal en heeft aan dit materiaal steeds weer nieuwe mogelijkheden weten te ontlokken. De staalbewerking kon in de afgelopen jaren tot een dikte van slechts 3 millimeter worden gereduceerd, waardoor lichte filigrane waskommen konden worden gemaakt. Ook bij het glazuren heeft Alape verder onderzoek gedaan en is blijven experimenteren met nieuwe mengingen. Het is Alape nu gelukt om twee nieuwe oppervlakken te creëren, die voldoen aan de zelfgestelde hoge kwaliteitseisen.

Natuur als inspiratiebron

Bij de ontwikkeling van nieuwe oppervlakken richt Alape zich op de toegenomen eisen, die gesteld worden bij het vormgeven van leefruimtes. De badkamer wordt immers meer en meer een plek voor welzijn, waar u zichzelf kunt opladen en kunt ontspannen. Zo speelt naast functionaliteit ook sfeer een steeds belangrijkere rol. De fabriek heeft daarom besloten nieuwe wegen in te slaan. De natuur diende daarbij als inspiratie voor de nieuwe oppervlakken: De diepte van de oceaan en kleur van het water dienden daarbij een voorbeeld, maar ook de natuurlijke aard en kleur van steen.

Terra

Met ‘Terra’ heeft Alape een oppervlak met een mineraal karakter ontwikkeld. Dit matte, poederachtige oppervlak herinnert qua gevoelsindruk aan zeer fijne minerale deeltjes. Nog voordat u het oppervlak aanraakt, ervaart u een fluweel en warm gevoel. Het grijs genuanceerde spectrum van vier kleuruitvoeringen Nordic Matt, Oyster Matt, Silk Matt en Gravel Matt ondersteunt de zinnelijke en aangenaam zachte indruk.

Aqua

‘Aqua’ onderscheidt zich door een optische diepte in het oppervlak, die verder alleen van glas bekend is. Het bijzondere karakter ontstaat door het hoogglanzend oppervlak waarvan de kleursterkte verloopt van licht naar donker.

Deze prototypen van Alape zijn in het voorjaar van 2019 te verkrijgen.

EXCELLENT | WONEN & LEVEN