Bedding House bestaat 40 jaar!

Bedding House bestaat 40 jaar!

“De slingers hangen uit. Bedding house, producent van bed- en badtextiel, viert haar 40 jarig bestaan!”  

Bedding House

Van oorsprong is Bedding House een Nederlands familiebedrijf. Met hoogwaardige en duurzame collecties is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in de Benelux op het gebied van bed- en badtextiel. Bedding House is inmiddels wereldwijd in meer dan twintig landen actief. Dit jaar verhuist de onderneming naar een nieuw bedrijfspand met een eigen designstudio in Lisse.

Kernwaarden
Vanaf de start in 1978 zijn design, innovatie, duurzaamheid en kwaliteit vaste waarden. Om de toonaangevende positie in de markt te behouden, ontwikkelt Bedding House steeds nieuwe kwaliteiten en wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Ook de duurzame benadering spreekt tot de verbeelding. Zo participeert Bedding House in het Better Cotton Initiative om de wereldwijde katoenproductie te verbeteren en staat de ontwikkeling van duurzame verpakkingen hoog op de agenda.

 

De collectie

De grootschalige introductie van het dekbed, halverwege de jaren zeventig, zorgde voor een bescheiden revolutie in de Nederlandse slaapkamer. Niet alleen nam het slaapcomfort toe, maar ook het het dekbedovertrek bood de mogelijkheid om het bedtextiel beter af te stemmen op de sfeer van het interieur. Bedding House sprong daar veertig jaar geleden handig op in met eigentijdse collecties die aansluiten bij de actuele trends op het gebied van mode en interieur. Inmiddels lanceert het bedrijf twee keer per jaar nieuwe collecties voor zowel de eigen merken als de licentiemerken. Bedding House produceert onder meer dekbedovertrekken, hoeslakens, sierkussens, moltons en badtextiel.

 

 

Directrice Bedding House In veertig jaar is Bedding House uitgegroeid tot een onderneming die haar klanten trendy merken in bed- en badtextiel, gebaseerd op kennis, passie en vakmanschap biedt. Het doel daarbij is een wow-factor voor klanten te creëren. Dit jubileum zal niet onopgemerkt voorbij laten gaan, niet voor onze zakelijke klanten, maar ook zeker niet voor de consument.’

 

 

Het design 
De eigen designstudio van Bedding House vormt het kloppend en creatief hart van de onderneming. De designers ontwikkelen bed- en badtextiel met een karakteristieke signatuur voor eigen merken als Beddinghouse, Beddinghouse Kids, Kardol, At Home en het interieur- en lifestylemerk KAAT Amsterdam. Daarnaast levert Bedding House onder licentie complete collecties voor de toonaangevende merken vtwonen, Oilily, Marjolein Bastin, Emma, Ariadne at Home, Auping, Mae Engelgeer en Rivièra Maison. Dit najaar wordt een nieuwe licentie aan het portfolio toegevoegd die naar verwachting wereldwijd aandacht zal trekken.

 

 

Bedding House 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN