Bijzondere vloeren | Nibo Stone

Bijzondere vloeren | Nibo Stone

Met hart en ziel …

Een mooie tegelvloer, uitgevoerd in natuursteen of keramiek, is een ware verrijking voor een woning. Een vloer voor het leven, om op te leven, niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens heel praktisch.

Met ruim 90 jaar onverslaanbare ervaring adviseert, verkoopt en legt Nibo Stone de allermooiste vloeren. Dat de liefde voor het product een onderdeel is van het DNA binnen het bedrijf, blijkt uit het gesprek dat wij mochten hebben met directeur Maurice van Nieuwenborg. 

“Als kind ging ik al mee om te kijken in de steengroeves. Op mijn 18e stond ik zelf mijn werk te doen in de groeve in India. Mijn liefde voor het vak is alleen maar groter geworden naarmate de jaren verstreken”, opent Van Nieuwenborg het gesprek.

Natuursteen of keramiek

Bij Nibo Stone neemt men een trend waar: eigenaren van landelijke woningen kiezen vaak voor een landelijke, bourgondische vloer uitgevoerd in natuursteen. Voor eigenaren van moderne woningen geldt dat men eerder kiest voor keramische vloeren.

“De markt voor natuursteen is iets behoudender. De keramische industrie kan door innovaties echter makkelijker inspelen op de veranderende woonwensen van klanten. Een keramische vloertegel van 6 mm dikte met een omvang van 120 x 120 cm is geen uitzondering. Bedenk dat deze vloertegel ondanks de afmetingen nog prima hanteerbaar is voor de tegelzetter. Daarnaast levert de keramische industrie platen tot afmetingen van wel 320 x 160 cm en je zult begrijpen dat ook de toepassing als wandbekleding steeds vaker in beeld komt”, schetst Van Nieuwenborg.

De bovenverdieping doet niet meer onder voor de begane grond

“Ons werkveld heeft zich uitgebreid naar de bovenverdiepingen. Mede dankzij het feit dat klanten op elke verdieping vloerverwarming willen – doordat de warmtepomp steeds meer in beeld komt in het kader van energieneutraal bouwen en gasloos wonen-, is de vraag naar natuursteen en keramiek op bovenverdiepingen toegenomen.

Kijken we naar de natte ruimten in huis, dan zie we ook daar de trend ontstaan om keramiek toe te passen op de wand. Met de huidige afmetingen kan men de douchewanden bekleden met keramische platen uit één geheel. Dat oogt niet alleen geweldig, het is ook nog eens zeer hygiënisch en makkelijk in onderhoud. De keramische industrie kijkt sowieso naar eigenschappen die onderhoud vergemakkelijken.”

Een vloer moet je gewoon beleven

“De tijd dat we een lade met stalen opentrokken is voorbij”, vertelt Van Nieuwenborg. “Een vloer moet je gewoon beleven. We hebben een showroom in Venlo en in Vianen. Venlo meet 2.400 m2 en Vianen maar liefst 2.600 m2, deze is opgedeeld in 70 stijlkamers, met daarin per 20 m2 onze vloeren tentoongesteld. Het is een echt experience center, waar je de vloer beleeft alsof je thuis bent.”

Als natuursteenspecialist bezit Nibo Stone ook alle expertise op het gebied van vensterbanken, (raam)dorpels, deuromlijstingen en plinten rondom een woning. “Wie deze afbouwelementen en vloer graag in harmonie wil brengen, is bij ons aan het goede adres. Alles wordt uit één hand geleverd”, zegt Van Nieuwenborg tot besluit.

Nibo Stone

Voltastraat 15

5928 PC Venlo

Tel: 077-3967660

[email protected]

Showroom Vianen

De Limiet 3r-3s

Tel: 030-2415995

EXCELLENT | WONEN & LEVEN