Buiten de lijnen | Hans Kuijten

Buiten de lijnen | Hans Kuijten

Gratis abonnement op het EXCELLENT-magazine bij aankoop van het “Buiten de Lijnen” boek van interieurontwerper Hans Kuijten.

Dit prachtige boek is te bestellen via EXCELLENT.

Hans Kuijten aan het woord

Hans Kuijten: “Al sinds ik me kan herinneren krabbel ik op papier de meest uiteenlopende driedimensionale werelden, ruimtes, verbeeldingen en creaties. Van jongs af aan ben ik bezig met kleur, vorm, materiaal, beleving en fantasie in de breedste zin van het woord. Ik creëer werelden waarin u iets beleeft, waarin u kunt wegdromen en waarin u de werkelijkheid even ontvlucht. Dromen met mijn ogen open.”

Een leeg wit vel papier is altijd het begin. Daarop is alles mogelijk en kan het nog alle kanten op. Tegelijkertijd is er de voorwaarde om de werkelijkheid niet uit het oog te verliezen. Mijn ideeën gaan buiten de lijnen, maar blijven altijd binnen de grenzen van budget, tijd en vermogen. Ik werk nu 15 jaar als zelfstandig ondernemer met een eigen ontwerpstudio. Elke dag probeer ik de wereld te veroveren en mensen mee te voeren in de verhalen die ik maak.

Dit boek vertelt 21 van die verhalen, in beeld en in taal. Elke bladzijde getuigt van een nieuwe uitdaging – van klein, compact en knus tot groot, imposant en bombastisch. Het geheel laat een diversiteit aan opdrachtgevers en eindgebruikers zien. “Zo creëerde ik in het Zuid-Limburgse Epen een nieuw interieur van het fraai gelegen Restaurant Gerardushoeve Epen.”

 

Vensters op het leven 

Elk raam is als een schilderij, dat met het uur van de dag verandert. Een kleurenpalet in natuurtinten, uitgestrekt tot aan de horizon: u kijkt kilometers ver.

Het uitzicht vanuit de Gerardushoeve op het landschap is prachtig. Nadat het familiebedrijf van vader op zoon was overgegaan, vroeg Eugene Vaesen of Hans Kuijten het weidse van de omgeving naar binnen kon halen, om een gezellig, warm restaurantinterieur neer te zetten.

De Gerardushoeve heeft ambachtelijkheid hoog in het vaandel; de chef werkt met streekproducten. Daarom zijn vooral rijke en natuurlijke materialen gebruikt. Ganzen, vers gemaaid gras, de avontuurlijke story-telling en gastvrijheid van de hoeve: een bourgondisch doek uit vervlogen tijden vertaalt naar het nu. Buiten en binnen vloeien in elkaar over. De ruimte voelt als een warm thuis.

 

 

Hans Kuijten 

Boordseweg 37

5671 AP, Nuenen

[email protected]

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN