Creativiteit en vakmanschap | Culimaat & Eric Kant

Creativiteit en vakmanschap | Culimaat & Eric Kant

“Het prachtige resultaat van creativiteit en vakmanschap. Culimaat High End Kitchens en Eric Kant”

De bewoners aan het woord

“Het is een genot om in deze keuken te koken. Designer Eric Kant voelde perfect aan hoe wij de keuken wensen te gebruiken en te beleven. Alles is op de voor ons juiste plek gesitueerd, terwijl de verschillende materialen niet alleen aansluiten op onze wensen maar de keuken eveneens geschikt maken voor intensief gebruik.

Daarnaast is het natuurlijk ook qua uitstraling een prachtige keuken, die door Culimaat High End Kitchens als perfect totaalplaatje is gerealiseerd”, tonen de bewoners van de stoere en landelijke gelegen villa zich meer dan tevreden met hun nieuwe keuken.

De wensen van de opdrachtgevers

De expliciete wens van de opdrachtgevers was om keukenwerkzaamheden als het spoelen en het snijden op het eiland te laten plaatsvinden en het fornuis en de overige apparatuur tegen de wand te plaatsen. Door een goede routing te creëren, is de keuken zeer praktisch in gebruik, iets waar de in het verlengde gelegen bijkeuken aan bijdraagt.”

“Waar de bijkeuken in veel gevallen ondergeschikt is aan de hoofdkeuken is dat hier zeker niet het geval. De met een schuifdeur af te sluiten en fraai ogende ruimte geldt als een extra werk- en opslagruimte, is onder meer voorzien van een extra vaatwasser, Amerikaanse koelkast en 90 cm oven vervaardigd in dezelfde materialen en detaillering als de hoofdkeuken”, aldus topdesigner Eric Kant, die aanstipt graag samen te werken met Davy en Twan Swanenberg, de bevlogen eigenaren van Culimaat.

1 + 1 = 3

“De gebroeders Swanenberg zijn, net zoals ik dat ben, vakidioten en durven verder te kijken dan standaardoplossingen. Culimaat levert uitzonderlijk maatwerk en blinkt uit met technische hoogstandjes en een zeer gedetailleerde afwerking. Daarnaast vind ik de persoonlijke manier van samenwerken erg prettig. De chemie die wij samen hebben, maakt dat één plus één drie wordt.

Eric kant over Culimaat

“Culimaat levert uitzonderlijk maatwerk en blinkt uit met technische hoogstandjes en een zeer gedetailleerde afwerking. Daarnaast vind ik de persoonlijke manier van samenwerken erg prettig. En dat leidt tot prachtige keukens zoals deze.” Omdat beide partijen zeer te spreken zijn over de uitstraling en de kwaliteit van het eindresultaat, wordt de keuken als keukenlijn opgenomen in de rijke collectie van Culimaat. Zo zijn klanten niet alleen verzekerd van de geleverde topkwaliteit van de in Berlicum gelegen high-end keukenspecialist, maar verrijken zij hun woning ook met het design van Eric Kant.

Warme eenheid

Het bijzondere keukenblad is uitgevoerd in Capolavoro kwartsiet, één van de hardste steensoorten ter wereld. Het oersterke materiaal is vriendelijk in gebruik en zorgt qua kleurstelling – we ontdekken aardse tinten als grijs, groen en roodbruin – voor een warme uitstraling van de keuken én voor een duidelijke eenheid met de cognackleurige, in tuigleder uitgevoerde fronten van de kastjes. Het leder is voorzien van een ‘anti vette vinger coating’ en geheel beschermd in metalen profielen.

Het verder toegepaste RVS en het Wengékleurige geborsteld eikenhout maken het prachtige totaalplaatje compleet, terwijl de hoogwaardige apparatuur van Miele en Gaggenau de ruimte een heuse professionele keuken maakt. “Omdat de bewoners vaak en graag in de keuken verblijven – als gezin of met vrienden en familie – hebben we het kookeiland voorzien van comfortabele, en bij de uitstraling van de keuken passende, stoelen. Boven het eiland hangen sfeervolle lampen van Penta in glas met diverse iridiumkleuren.

We creëerden bewust geen aparte eetkamer, maar plaatsen in het verlengde van de open keuken een fraaie en grote eettafel uit ERIC KANT collections, die weer prachtig aansluit op de openhaard van Boley die bij het kwaliteitsbedrijf onder het label van ERIC KANT verkrijgbaar is. De zowel in de tafel als in de openhaard toegepaste gepatineerde koperen stroken lopen in de zelfde richting en zorgen voor een duidelijke eenheid en krachtige belijning tussen beide sfeermakers”, sluit de creatieve vakman af.

 

 

Culimaat – High End Kitchens

De Enst 7

5258 BM, Berlicum

[email protected]

 

Eric Kant

Ginnekenweg 213

4835 NA, Breda

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN