De voorjaarstrends voor in uw tuin!

De voorjaarstrends voor in uw tuin!

“Is uw tuin al voorzien van de laatste trends en ontwikkelingen? Er zijn weer vier nieuwe voorjaarstrends uitgekomen.”

Industriële Look

Voelt uw tuin ook steeds meer als tweede woonkamer? We gaan weer meer avonden in de tuin besteden met vrienden of familie en pakken een moment van ontspanning na een drukke werkdag. Om een gezellige leefplek te creëren, wordt de stijl van het interieur vaker doorgetrokken naar buiten. Dit jaar komt de industriële look steeds meer naar voren. In zowel tuinmeubelen als vuurtafels wordt steeds vaker aluminium verwerkt. Vooral de touch van zwart aluminium in combinatie met hout valt goed in de smaak.

Cortenstaal

Naast deze industriële look ziet u steeds meer de opkomst van cortenstaal in de tuin. Van dit mooie en vooral sterke materiaal zijn er al diverse plantenbakken, kantopsluitingen, brievenbussen en tuinhaarden. Het bijzondere aan cortenstaal is de prachtige roestkleur die in iedere tuin tot zijn recht komt.  Daarnaast is cortenstaal corrosiebestendig, waardoor het ook nog eens goed bestand is tegen alle weersinvloeden.

Weersomstandigheden

De derde trend van 2019 heeft te maken met de lange, warme zomer die we in 2018 achter de rug hebben. De klimaatverandering speelt hierbij een grote rol. Door de opwarming van de aarde is er meer behoefte aan verkoeling, ook in Nederland. Daarom zien we buitendouches en plunge pools steeds vaker terug op het wensenlijstje. Ook overkappingen zijn geliefd, omdat u hierdoor droog of uit de wind kunt zitten en optimaal van het weer kunt genieten.

Planten

Een ander gevolg van de klimaatverandering is dat er beter na wordt gedacht over de keuze van planten in de tuin. We zullen sneller kiezen voor planten die goed tegen de droogte kunnen en minder eisen stellen aan de bodem. Zo kunt u er zo lang mogelijk plezier van hebben. Voorbeelden hiervan zijn de kogeldistel (zie foto), Gipskruid, Mexicaanse Madeliefjes en Baardiris.

Bron: Green-Lab

EXCELLENT | WONEN & LEVEN