Duurzaam binnenklimaat | Daikin

Duurzaam binnenklimaat | Daikin

Optimaal binnenklimaat …

Geconfronteerd met de extreme en aanhoudende hitte, stonden we vorige zomer in meterslange rijen om ventilatoren en mobiele airco’s op de kop te tikken. Feit dat dergelijke producten slechts even voor verkoeling zorgen om vervolgens warme lucht te verplaatsen, lawaaierig en vaak onooglijk zijn, namen we op de koop toe. Alles werd aangegrepen voor een luchtje wind en daarmee een iets betere nachtrust.

Dat het veel beter en duurzamer kan, bewijst kwaliteitsmerk Daikin. Met meer dan 95 jaar ervaring op het gebied van airconditioning en klimaatregeling zorgt de marktleider voor comfort en een perfect binnenklimaat. Met de introductie van bijvoorbeeld de Daikin Stylish, winnaar van de Good Design Award 2017, combineert Daikin stijlvol aircodesign met geavanceerde technologieën, die zorgen voor maximaal comfort en hoge rendementen. 

De juiste keuze voor uw woning!

Airconditioningsystemen zijn eigenlijk lucht/lucht warmtepompen, die uw woning niet alleen kunnen koelen, maar ook verwarmen. Ideaal tijdens een langdurige hittegolf en comfortabel warm tijdens een winterperiode. Daikin klimaatsystemen zijn eenvoudig te plaatsen, vrijwel geluidloos en ideaal om oude traditionele systemen te vervangen. Deze flexibele oplossingen zijn toepasbaar in alle ruimtes en met energielabels A+++ een goede keuze voor energiezuinige woningen.

warmtepomp als omgekeerde airco

Warmtepompen maken gebruik van lucht als energiebron, gehaald uit de buitenlucht of uit de ventilatielucht. In het buitendeel wordt warmte uit de buitenlucht gewonnen en via een koudemiddel verplaatst naar binnen. Het binnendeel haalt vervolgens de warmte uit het koudemiddel en geeft dit af aan de lucht in de ruimte, en circuleert deze. Met deze warme lucht wordt de ruimte vervolgens verwarmd en warm tapwater gemaakt. Het is in feite een omgekeerde airco. De warmtepompinstallatie vervangt de CV-ketel en kan aangesloten worden op het centrale verwarmingssysteem. Er is ook een hybride variant die nog samenwerkt met de CV-ketel en al tot 50% op gaskosten kan besparen.

Win-winsituatie voor u en het milieu

Om een warmtepomp te laten werken is wel stroom nodig. Bij het gebruik ervan neemt het elektriciteitsverbruik daarom toe. Het gasverbruik neemt echter flink af, of daalt zelfs tot nul. Daarmee daalt ook de CO₂-uitstoot door verwarming van de woning. Een warmtepomp werkt het meest rendabel in een goed geïsoleerde woning en in combinatie met vloerverwarming. En de kosten?

De investering is erg afhankelijk van de woonsituatie en de wensen ten aanzien van comfort. Er zijn al oplossingen vanaf ongeveer ₂ 3.900 en diverse subsidieën financieringsmogelijkheden. Combineert u de airco of warmtepomp van Daikin – sinds de winter van 2018 officieel Partner van Schaatsend Nederland en van de schaatsbond KNSB – met zonnepanelen? Dan dalen uiteraard uw maandelijkse kosten en verdient u met de ene duurzame oplossing de andere snel weer terug. Een win-winsituatie voor u en het milieu. Laat de hete zomer maar komen.

 

 

Daikin Nederland

Daikin Nederland | Het Nieuwe Verwarmen 

Fascinatio Boulevard 562

2909 VA, Capelle aan den IJssel

Tel: 088-3245460

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN