Duurzame verwarming & koeling | Jaga Konvektco

Duurzame verwarming & koeling | Jaga Konvektco

Duurzame verwarming en koeling voor karakteristieke woning

Wanneer je een prachtig woonhuis van omstreeks 1900 geheel in stijl laat renoveren, dan gaat de keuze voor een nieuw verwarmingssysteem niet over één nacht ijs. De eigenaresse van een statig pand in Kralingen legde om die reden een lijst met eisen en wensen voor aan installateur Marco Verburg. 

Enthousiast geworden door wat hij tijdens een fabrieksbezoek aan Jaga Climate Designers gezien heeft, stelde hij de producten van deze fabrikant voor aan de bewoonster. Ook zij stak haar enthousiasme voor de designoplossingen van Jaga niet onder stoelen of banken. 

Glaspartijen …

Eric van den Oudenalder, Climate Designer bij Jaga, neemt ons mee langs de functionele en zeer esthetische oplossingen die Jaga mocht leveren voor dit prachtige pand. “Op de benedenverdieping wilde de bewoonster alle radiatoren graag uit het zicht en waar dat kon in de vloer geplaatst hebben. Enerzijds om esthetische redenen, anderzijds vanwege het feit dat er glaspartijen aanwezig zijn die tot op de grond doorlopen”, opent Van den Oudenalder het gesprek.

Fluisterstille, dynamische convectoren

Marco Verburg heeft langs de lange wand in de woonkamer Clima Canals van Jaga toegepast, evenals bij de nieuwe, zwarte kozijnen aan de achterzijde. Van den Oudenalder licht de werking van Clima Canals toe: “Een Clima Canal is een dynamische convector, waarbij door toepassing van activators -dat zijn ventilatoren- veel vermogen voor verwarming en koeling uit een relatief klein oppervlak gehaald wordt. Met slechts 18 cm breedte en 8 cm diepte levert dit een erg kleine convectorput op. De bewoonster maakte zich in eerste instantie zorgen over het geluid. Die angst hebben we volledig weggenomen door een monster te leveren dat zij op de slaapkamer kon testen. De Jaga Clima Canals zijn fluisterstil.”

Clima Canals kunnen gecombineerd worden met hybride verwarmingssystemen, met ketels, boilers en warmtepompen. Zeker bij de laatste werken Clima Canals prettig, omdat het systeem met zeer lage energievraag toch een super rendement oplevert. Wie duurzaam wil stoken, moet beslist eens kijken naar de oplossingen van Jaga Climate Designers.

Ook meedenken is maatwerk

“Een esthetisch verantwoord en optimaal functionerend product is bij Jaga altijd het gevolg van goed overleg en meedenken met zowel de installateur als de eindgebruiker”, schetst Van den Oudenalder.

“We maken gebruik van zoveel mogelijk standaardproducten, maar zetten deze slim in.” Zowel Marco Verburg als Jaga hebben oog voor detail. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de roosters op de convectorputten. Deze zijn eerst als monster op locatie getoond aan de bewoonster. Uiteindelijk is er gekozen voor zwart geanodiseerde, aluminium roosters, die geheel in stijl ogen met het in Hongaarse punt gelegde parket en de zwarte kozijnen.

Voor de duurzaam ingestelde en design bewuste consument is de website van Jaga beslist een aanrader om te bezoeken. Jaga levert een breed scala aan verwarmingsoplossingen die functionaliteit en design op een perfecte manier combineren.

Jaga Konvektco Nederland B.V.

De Meerheuvel 6

5221 EA ’s-Hertogenbosch

Tel: 073-6312360

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN