Eigenzinnige elegantie voor exclusieve interieurs | Monde

Eigenzinnige elegantie voor exclusieve interieurs | Monde

Harrie Hunnekens ontwierp voor Monde een exclusieve lijn hoogwaardige meubels …

Niet te vergelijken wat er op dit moment op de markt is: dat was de eis die Monde aan interieur- en meubelontwerper Harrie Hunnekens stelde. Voor Monde ontwierp hij een innovatieve serie maatwerkmeubelen.

“Het was de bedoeling om een lijn meubelen te creëren die niet de zoveelste kopie van een andere lijn was. En misschien nog wel belangrijker, een lijn die op zichzelf niet zomaar te kopiëren is”, aldus Harrie Hunnekens.

Robuust, maar toch elegant!

Hoe hij dit realiseerde? Door meubels te creëren die niet alleen uniek zijn in uiterlijk, maar die ook technisch van hoge kwaliteit zijn. De basis van de meubels wordt gevormd door een kader van massief hout, uitgevoerd in dubbel verstek. Met deze complexe constructie wordt een illusie van een paneel met facet gecreëerd, die de dikte van het hout maskeert. Samen met de ranke onderstellen, poten en grepen zorgt dit voor een robuuste en toch elegante uitstraling van het meubel.

Puur maatwerk

Doordat de Monde-collectie tal van mogelijkheden biedt, passen de meubels in interieurs met diverse stijlen. Afgezien van de maat van de basiselementen, worden de kasten, tafels en dressoirs volledig op maat geproduceerd. De Monde-meubelen worden uitgevoerd in Frans eiken en Amerikaans notenhout, gecombineerd met lakwerk. Verder heeft de klant de keuze uit speciaal ontworpen metalen onderstellen en grepen.

Klassiek en modern

“De producten hebben een knipoog naar de klassieke stijl, maar zijn in een strakke jas gegoten”, zegt de trotse ontwerper. De combinatie van deze twee werelden, klassiek en modern, maken de meubels zo interessant.

“Ik houd van interieurs waarin verschillende ideeën en werelden samenkomen”, vertelt Harrie Hunnekens. “In deze meubels is dat gerealiseerd door de combinatie van lakwerk met massief hout en de stijlvolle handgrepen en onderstellen van een stukje stoer metaal.”

Van de wereld, voor de wereld

De hoogwaardige collectie is volgens de ontwerper “bedoeld voor de wereld”. “Ik heb de meubels zo ontworpen dat ze ook over de grens in de smaak zullen vallen.” Dat dat is gelukt is duidelijk: de meubels worden nu ook buiten Nederland verkocht. De naam ‘Monde’ (wereld) heeft echter nog een diepere betekenis. “Het is een product dat uit de aarde gevoed wordt en dat de kracht heeft die de aarde beweegt”, aldus de ontwerper. Bovendien zijn de meubels vernoemt naar vulkanen van over de hele wereld. Waarom vulkanen? “Omdat je de expressie van een vulkaan vindt in dit product.”

Monde

Maasbreeseweg 5

5981 NZ, Panningen

Tel: 077-7720204

[email protected]

Showroom | ETC Design Center
Maandag geopend voor interieurprofessionals

Randweg 20

4104 AC, Culemborg

EXCELLENT | WONEN & LEVEN