Open Eindhovense Villa | FAAM architects

Open Eindhovense Villa | FAAM architects

“Centraal in het plan staat de relatie tussen binnen – buiten en het accent op een verbijzondering van de toegepaste materialen…”

 

Uitbreidingswijk

Het perceel is gelegen in de uitbreidingswijk Waterrijk met een onconventionele verkaveling. Aan de formele voorzijde van de woning bevindt zich een groenstrook met bomen en een meanderend wandelpad. Aan de achterzijde is in de praktijk de toegang voor de bewoners met de auto of te fiets. Voor en achter zijn beiden publieke ruimtes.

Maximale opening

Qua bouwmassa is de basisvorm een U-vorm waarbij de binnenkant van de U maximaal is geopend naar de tuin aan de westgevel. Beide zijdes van de U zijn gelegen aan de voor- en achterzijde van het perceel. Opvallend hierin is dat een zijde van de U is opgetild, waardoor de omkaderde buitenruimte deels wordt geopend naar de groenstrook aan de voorzijde. Op deze wijze ontstaat er een zichtlijn naar het openbare groen aan de voorzijde en een overdekte buitenruimte op de plek met het mooiste uitzicht van het kavel.

Ruimtelijke creatie

De beide zijdes van de U zijn als houten volumes vormgegeven en flankeren de tuin. Het ene volume met slaapvertrekken is opgetild en het andere volume met berging is op de begane grond geplaatst. De volumes werken als tegenpolen en creëren een diagonale ruimtelijke relatie over de tuin.

Onderscheidende materialen

De materialisering is onderscheidend:
beton, hout en glas elk in hun meest pure vorm en uitdrukkingskracht.

 

Opdrachtgever fam. Peters Hopmans
Constructeur Ingenieursbureau E. Rooijakkers
Aannemer Bouwbedrijf van den Heuvel, Helmond
Meubilair
 Workbrands Eindhoven
Fotografie BASE photography
Bouwjaar 2017

 

 

Torenallee 32-14

5617 BD, Eindhoven

T +31(40) 296 33 96

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN