Gezond binnenklimaat | Velux

Gezond binnenklimaat | Velux

Zorg voor een comfortabel en gezond binnenklimaat in huis …

Herkent u het ook? Na een drukke werk- en schooldag en een bezoek aan de sportschool wordt er thuis gegeten en kruipt u daarna lekker op de bank voor de televisie. Na een nachtje slapen begint hetzelfde programma de volgende dag weer van voren af aan. Voor ons als indoor generation speelt een zeer groot deel van ons leven zich tegenwoordig binnen af.

Zorgwekkend is dan het feit dat de lucht in huis tot wel vijf keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht en dat leven in een slecht binnenklimaat schadelijk is voor uw gezondheid. Zorg daarom altijd voor een goede ventilatie en open een aantal keer per dag de ramen om te luchten. Wanneer u dit combineert met de juiste hoeveelheid daglicht en uitzicht creëert u een comfortabel en gezond binnenklimaat. 

Uniek ontwerp met geweldig uitzicht

De wens voor meer ruimte en comfort in huis is vaak een belangrijke reden om te gaan verbouwen. Of u nou kiest voor meer ruimte in de woonkamer of voor het creëren van een extra kamer op zolder, voldoende daglicht en frisse lucht zijn altijd essentieel om een gezond binnenklimaat in huis te creëren. Zo transformeert u uw zolder, door het toepassen van VELUX dakramen, van en stoffige opbergruimte tot een heerlijke extra leefruimte, waar sprake is van meer dan voldoende daglichttoetreding. Wilt u ook meer ruimte creëren?

Kies dan voor een VELUX dakkapel serre. Door zijn unieke ontwerp van zowel horizontaal als verticaal geplaatste VELUX dakramen creëert de dakkapel serre een geweldig uitzicht, meer daglicht en optimale ventilatiemogelijkheden. De VELUX dakkapel serre zorgt voor wel drie keer meer daglicht dan een traditionele dakkapel en is bovendien vergunningsvrij en onderhoudsvrij.

Haal de natuur naar binnen

Heeft u behoefte aan meer ruimte in uw woonkamer of keuken dan is een uitbouw in veel situaties het antwoord. Vergeet dan niet dat de afstand tot de gevel groter wordt waardoor de kamer donkerder wordt. Met een VELUX koepel gebogen glas haalt u de natuur weer binnen.

Via de lichtkoepel komt daglicht en frisse lucht de ruimte in wat warmte en kookgeurtjes laat verdwijnen. De combinatie van stijlvol design en de mogelijkheid om passende zonwering en raamdecoratie toe te voegen, maakt de lichtkoepel tot een duurzame, comfortabele oplossing.

Duurzaam, gezond en comfortabel

Alle elektrische VELUX INTEGRA® lichtkoepels, dakramen en zonweringen zijn eenvoudig te bedienen via een wandbediening of uit te breiden met het VELUX ACTIVE with NETATMO binnenklimaatsysteem, het eerste smarthomesysteem dat automatisch de luchtkwaliteit in uw huis reguleert.

De ramen gaan zelfstandig open en dicht op basis van het weer en de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis. Door de connectie met de Apple® HomeKit™ zijn de ramen voor het eerst ook spraak gestuurd te bedienen. Het ventileren van uw woning was nog nooit zo makkelijk!

Denkt u erover uw woning energiezuiniger te maken door zonnepanelen te plaatsen, kies dan voor één van de integratiemogelijkheden van VELUX dakramen en zonnepaneelsystemen. Hierdoor heeft u alle voordelen van duurzame energieopwekking en zorgt u ervoor dat de ruimte onder het dak leefbaar blijft dankzij voldoende daglicht en frisse lucht.

Doordat de systemen als één harmonisch geheel en in dezelfde kleurstelling worden geleverd, zorgt het ook nog voor een mooi esthetisch aanzicht op het dak. Wilt u zelf inspiratie opdoen over hoe u uw woning duurzamer en gezonder kunt maken? Bezoek dan het VELUX Daglicht Advies Centrum, download de MyDaylight App of kijk op www.velux.nl/verbouwen.

EXCELLENT | WONEN & LEVEN