Glossy look in de keuken …

Glossy look in de keuken …

Keuken verrijken met goud..

In de nieuwste keukentrends voor 2019-2020 wordt gedurfder gespeeld met contrasten in materiaal, kleur én vorm. Verschillende houtsoorten, natuursteen met een opvallende adering en warme metallics worden in één keukenontwerp toegepast.

De toepassing van goud is de nummer 1 als het gaat om het creëren van de nieuwe glossy look in de keuken. Niet alleen een klassieke sfeer, maar juist in een moderne design omgeving maakt u met gouden acccessoires net dat verschil. Let daarbij op dat goud accenten in de keuken altijd functioneel blijven zoals goudkleurige 3-in-1 kokend waterkraan van Selsiuz. De modern-klassieke kroonluchter van messing en glas, een goudkleurig bestek en een sow filter koffiepot verrijken de sfeer en maken de totale keuken vernieuwend en chique.

 

Koken met flair

In het nieuwe Dekker Trend Centre in Zevenhuizen zijn de trends op het gebied van keukens te zien. Nieuwe materialen en keukenaccessoires worden met elkaar gecombineerd tot een keuken-op-maat. De nieuwste trendkleur blauw is in dit unieke kookeiland toegepast in het werkblad in combinatie met een betonlook materiaal voor de fronts.

Door het ‘kader’ van latjes op de deurkasten ontstaat een grafisch blokpatroon. Spelen met grafische vlakken en lijnen is zeer actueel en wordt in dit ontwerp nog eens versterkt door de achterwand van houten latten, waarmee een verticaal lijnenspel de totale sfeer moderner maakt.

De sfeerlamp en afzuigkap in één van Wave Design is bekleed met een ‘verweerde’ leersoort en dankzij de gouden finish aan de binnenkant krijgt u mooi sfeerlicht wat bij elkaar een stoere en warme uitstraling geeft. De combinatie van stoer en chic is ook gemaakt door de gouden wasbak en gouden kraan van Selsiuz te combineren met de losse zwarte gaspitten van Pitt Cooking die rechtstreeks in het aanrechtblad worden geïntegreerd.

Dekker, Selsiuz & Wave Design 

Overal grafische patronen

Dat we steeds verder gaan in het mixen van grafische patronen is duidelijk als we kijken naar deze designs.

Open kasten maken een enorme come back vooral op het grensgebied tussen de keuken en de woonkamer. Zo’n kast met goudkleurige geometrische vormen is zelfs ‘zonder iets erin’ al een kunstwerk in de ruimte en verrijkt de sfeer door er bijvoorbeeld glaswerk in te stylen. De invloed van de ArtDeco stijlperiode is duidelijk herkenbaar. Zelfs in de kleinste details zoals een deurknop maakt u een statement met goud en grafisch.

Koper blijft

‘Primeur van Gessi & Selsiuz’

Alhoewel goud en messing erg in de belangstelling staan is koper zeker niet weg uit het hedendaagse trendbeeld. De warme glans van koper is prachtig in combinatie met bijna elke houtsoort en natuursteen optiek. Nieuw is de combinatie van een koperen kraan met wasbak in dezelfde koperkleur.

Een echte primeur is de 3-in-1 kokend waterkraan van Gessi die in samenwerking met Selsiuz is ontworpen. De metalen voet van de kraan heeft een bijzondere structuur gekregen met daarin een grafisch patroontje. De kraan is verkrijgbaar in koper en in goud finish en natuurlijk in ‘naturel’ roestvrijstaal look.

Vorm en structuur

In de nieuwe keuken zijn structuur en vorm steeds markanter. De nieuwe Gessi kraan heeft een bijzondere metalen structuur in het metaal verwerkt waardoor de kraan een verrassend opvallend element wordt. De nieuwe Orbit hanglamp is een voorbeeld van een hanglamp die perfect boven het kookeiland past. U ervaart een bijzondere vorm maar de lamp blokkeert niet je (uit)zicht. Het bollampje voorkomt dat u in een scherpe lichtbron kijkt maar geeft wel functioneel sfeerlicht.

 

Bron: Kookpunt 

Tekst: Monique van der Reijden

EXCELLENT | WONEN & LEVEN