Groot geluk in landelijke omgeving

Groot geluk in landelijke omgeving

“We voelen ons gezegend dat we op deze plek en in dit prachtige huis mogen wonen”, aldus de vrouw des Huizes, die zeer te spreken is over de in het buitengebied van Amsterdam gelegen en door StrandNL ontworpen woning. 

“Zonder de hulp van StrandNL waren wij nooit tot dit resultaat gekomen. Niet qua exterieur en niet qua interieur”, looft ze de creatieve veelzijdigheid van het in Utrecht gelegen bureau. “We vinden het bijzonder knap hoe ze onze wensen en dromen wisten te conceptualiseren.”

Woondroom verwezenlijken

De landelijke omgeving, de ruimte, de rust, de potentie van de kavel en de bestaande woning, het zijn de factoren die het jonge gezin doen besluiten om Amsterdam-Zuid te verruilen voor het groene buitengebied aan de rand van de hoofdstad. Om tot de verwezenlijking van hun woondroom te komen, schakelt het gezin interieurarchitect StrandNL in.

“Wat ons aansprak in hun werkwijze is dat ze goed naar het verhaal van de klant luisteren en dat verhaal uitwerken, zonder hun eigen visie te willen doordrukken. Daarnaast kwamen ze met enkele verrassende ideeën, waarbij ze aan ons de keuze lieten of we daarin mee wilden gaan. Ze pushen niet en dat voelde goed. Mooi voorbeeld is hun voorstel om de te realiseren uitbouw in zink uit te voeren. Dat moesten we echt even op ons in laten werken en zij gaven ons ook die ruimte. Uiteindelijk zijn we meegegaan in hun gedachten en zijn we zeer te spreken over de uitstraling van het eindresultaat.”

Connectie tussen binnen en buiten

Met de gecreëerde uitbouw is de grootste ingreep tijdens het renovatieproces benoemd. “De kavel heeft met de landelijke omgeving en de prachtige vergezichten enorm veel potentie. Maar als je in de bestaande woning stond, voelde je weinig tot geen connectie met de tuin en het landschap”, legt architect Michel van der Velden van StrandNL uit.

“Door een uitbouw met veel glas op het bestaande terras te realiseren, creëerden we aan de achterkant openheid en een mooi zicht op de tuin. Aan de zijkant van de uitbouw ontwierpen we een zichtraam, gericht op de ringvaart van de polder. Zo realiseerden we niet alleen extra leefruimte, maar haalden we ook de omgeving naar binnen.”

Dromen worden werkelijkheid

“Onze grote wens was om een ruime leefkeuken te krijgen, waarin we leuke avonden met vrienden en familie kunnen beleven, waarbij iedereen, inclusief de kok, bij de gezelligheid betrokken is. In de oude situatie was de keuken in de lengterichting van de woning gesitueerd en in mijn hoofd kwam ik niet tot een voor ons gewenste oplossing voor de woonkeuken die wij in ons hoofd hadden.

StrandNL verraste ons met het voorstel om de keuken een kwartslag te draaien en volop gebruik te maken van de extra woonruimte die we door de uitbouw tot onze beschikking hebben. Het perfecte idee om invulling te geven aan onze grote wens”, vertelt de bewoonster over de ruimte waarin het jonge gezin samen de meeste tijd spendeert. Genietend van een kop koffie, een heerlijke maaltijd, de gezelligheid, het jaloersmakende uitzicht en van elkaar.

Roomdivider op maat

Tussen de woonkamer en de leefkeuken positioneerde het veelzijdige team van StrandNL een zelf ontworpen roomdivider. Aan de keukenzijde is het maatwerkmeubel voorzien van keukenkasten en -apparatuur, terwijl aan de zijde van de zitkamer onder meer de televisie in de functionele kastenwand is ondergebracht.

“We lieten bewust een grote ruimte over tussen de roomdivider en de gevel, zodat beide woonruimtes met elkaar in verbinding staan. Ook hebben de bewoners zo vanaf de bank een fraaie zichtlijn richting de tuin. Feit dat de gehele begane grond is voorzien van dezelfde gietvloer, versterkt het gevoel van eenheid op deze woonverdieping”, geeft interieurarchitect Geertje Stumpel van StrandNL aan.

Geslaagde mix

Het interieur van de woning oogt strak en modern, maar verre van steriel. De vrouw des huizes: “Ons spreekt de fijne balans tussen het rustige Scandinavische design en de warme elementen als het behang en het toegepaste hout erg aan. Een geslaagde mix tussen strakheid, comfort en warmte. We wonen hier geweldig en hoeven hier de komende jaren dan ook echt niet weg!”

Fotografie met dank aan Emma Beugelink 

StrandNL architectuur & interieur

Wittevrouwenstraat 28

3512 CV Utrecht

Tel: 030-2313799

[email protected]

Gerrits Interieur & Maatwerkmeubelen

Meinte 36

4153 XE Beesd

Tel: 06-23496484

[email protected]

Senso

Pedro de Medinalaan 53

1086 XP Amsterdam

Tel: 020-2386989

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN