Haard als middelpunt | Hooijer Haarden en Vloeren

Haard als middelpunt | Hooijer Haarden en Vloeren

Eenheid creëeren

Een mooie haard in huis is van oudsher en pleisterplaats voor gezin, familie en vrienden. Dat zal ook altijd zo blijven, een woonkamer met een haard als middelpunt van sfeer spreekt iedereen aan. Bij Hooijer Haarden & Vloeren snapt men dat de behoefte die er bestaat om rondom de haard eenheid te creëeren. Daniël Verheij, adviseur bij Hooijer Haarden & Vloeren, legt uit hoe een haard het vertrekpunt kan zijn van een volledig gebalanceerd interieur. 

Echte blikvanger

“Wij zijn al vanaf het begin gestart met het ontwerpen en maken van meubels rondom de haarden die wij adviseren. Daarmee vervullen wij de behoefte van onze klanten om eenheid, rust en harmonie op de benedenverdieping te creëren”, legt Daniël uit. “De haard is een blikvanger die door ons geïntegreerd wordt binnen een groter plaatje. Dat begint bij de ombouw van de haard, gevolgd door alles rondom de haard.”

Exclusieve materialen

Hooijer Haarden & Vloeren gebruikt exclusieve materialen om niet alleen de ombouw mee te realiseren, maar ook een plateau voor de haard langs. Daniël: “Denk bij deze materialen aan leder, natuursteen, keramiek, marmer, speciaal beton en beton ciré, met patronen die door de designer in het stucwerk worden aangebracht. Het zijn stuk voor stuk unieke elementen, binnen het interieur op elkaar afgestemd.”

Niet alleen de woonkamer wordt in harmonie gebracht

Hooijer Haarden & Vloeren heeft het bouwen van op elkaar afgestemde meubels tot een kunst verheven. De rode draad in elk interieurontwerp blijft de haard. “Dat is ons vertrekpunt, maar we beperken ons niet tot alleen de woonkamer. Wij ontwerpen en maken ook meubels voor andere vertrekken. Meubels die qua materiaal en beleving een eenheid vormen met wat er in de woonkamer gebeurt. Zo kunnen we de hal, de keuken en de badkamer betrekken bij de gekozen stijl.

Alle disciplines onder één dak

Hooijer Haarden en Vloeren gaat op avontuur met de klant, om tot het interieur van diens dromen te komen. “Alles is maatwerk, we ontwerpen alle meubels zelf en produceren en monteren volledig in eigen beheer. We bezitten alle kennis en kunde om oppervlakken te behandelen, van spuitwerk tot en met het in de olie zetten van eiken fineer. Een trend op dit moment is het combineren van leder en natuursteen met blauwstaal. Onbewerkt donkerblauwstaal met een spannend vlammenpatroon”, zegt Daniël tot slot.

Hooijer Haarden en Vloeren

De Stuwdam 21

3815 KM Amersfoort

Tel: 033-4799947

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN