Heritage Buildings: Klaar voor nieuwe uitdagingen

Heritage Buildings: Klaar voor nieuwe uitdagingen

EXCELLENT wonen & leven was bij English Heritage Buildings. Het bedrijf verdiende hun sporen in de restauratie van oude gebinten en historische vakwerkwoningen. Dankzij haar ervaring kan de bouwonderneming onmiddellijk inspelen op de voortdurend stijgende vraag naar nieuwe, comfortabele gebouwen met een eikenhouten gebinten.

Historische vakwerkwoningen

Twintig jaar geleden bracht Heritage Buildings, onder leiding van Peter Pollet, de eikenhouten gebouwen uit Engeland naar het vasteland. Vandaag heeft Heritage Buildings meer dan 2600 realisaties op haar palmares. Van poolhouses, carport garages, kunstenaarsateliers, buitenkantoren, gastenverblijven tot volledige driving ranges voor golfclubs. De gebouwen zijn duurzaam en charmant en worden op maat gemaakt.

Van casco naar totaalinrichting

Afhankelijk van de afmetingen en afwerkingsgraad is voor het optrekken van het timmerwerk van een bijgebouw van Heritage Buildings slechts enkele dagen nodig. Iets dat zelfs de meest ongeduldige opdrachtgevers gelukkig stemt. De klant kiest zelf of hij het totale project van fundering en eikenhouten structuur tot timmerwerk en dakbedekking aan Heritage Buildings toevertrouwt of hij zorgt bijvoorbeeld zelf voor de fundering en dakbedekking. Aan de handige doe-het-zelver levert Heritage Buildings de Wooden Dream van zijn keuze volledig in kitvorm! Maar de laatste jaren komen de klanten niet alleen bij Heritage Buildings langs voor het optrekken van een bijgebouw, klanten willen een volledige woning in ‘heritage’-stijl.

Lifestyle projecten

Walter Sanders: “Heritage Buildings staat al sinds jaar en dag bekend als specialist in het plaatsen van eikenhouten bijgebouwen. Vandaag de dag willen we ook de vraag naar het realiseren van volledige woningen beantwoorden. Totaalprojecten dus. We bieden voortaan niet alleen het casco-gebeuren, maar plaatsen ook de badkamer, keuken en coördineren alle werken zodat de klant via één aanspreekpunt zijn volledige droomwoning kan laten bouwen én inrichten. Onze realisaties worden zo lifestyle projecten…. Eén ding is onlosmakelijk verbonden met ons vak: het ambacht! En dat hoort centraal te blijven. Voor al onze realisaties kiezen we resoluut om te werken met eikenhout, dat staat voor degelijkheid, authenticiteit en tijdloze schoonheid. Gelukkig kiezen steeds meer mensen voor de warme uitstraling van eikenhout en daar is Heritage Buildings niet toevallig meester in!

EXCELLENT | magazine