Hippe strandtuinen | Kamsteeg Tuinen

Hippe strandtuinen | Kamsteeg Tuinen

Een vakantiegevoel bij u thuis.

 

In 2009 won Kamsteeg Tuinen de prestigieuze prijs tuin van het jaar (zowel de persprijs als de prijs van de vakjury) met een unieke tuin: De strandtuin. “Het concept strandtuin ontstond in Breda. Onze opdrachtgever was een fanatiek windsurfer en wij hadden een ontwerp bedacht, waarin hij vanuit het meer zo zijn tuin in kon surfen en daar op een strandje kon uitrusten en zonnen. Met de realisatie van dit ontwerp zaten we boven budget, waardoor we wat aanpassingen moesten doorvoeren. Het kleine strandje dat we al hadden getekend, werd vergroot, de vlonder werd helemaal eruit gehaald en de rest van de tuin werd aangepast naar een duinlandschap.”

 

 

Het resultaat? “Een echte strandtuin!”, aldus Sander Kamsteeg, eigenaar van het in 1996 opgerichte Kamsteeg Tuinen en grondlegger van de Strandtuin in Nederland.

 

 

“Duin- en strandtuinen moeten eenvoud uitstralen. Hip en sexy zijn. Een vakantiegevoel geven, in de omgeving passen en makkelijk te onderhouden zijn. Kenmerken van de strandtuin zijn de strakke lijnen rondom de woning,die overlopen in organische vormen. In een strandtuin passen we diverse materialen toe, zoals bijvoorbeeld grijze tegels van Schellevis Beton. Zij voeren hoogwaardige tegels in diverse formaten – het grootste formaat is 1.20mx 2.40m – die zich perfect lenen om mooie paden naar de entree mee te maken. Verder passen we hardhouten vlonders, schelpen, stalen strips alsopsluiting van de paden of het gazon en natuurlijk zand uit de duinen en van het strand toe. In een aantal strandtuinen plaatsten we acaciapalen als erfafscheiding. Deze palen dienen op een echt strand als golfbrekers. Dit soort materialen maken het tot een schitterend geheel. Wat betreft de levende materialen vindt u helmgras of andere mooie grassen, Hippophae (duindoorn), Elaeagnus en pinus als struikvorm, grote pinusbomen, gazon en weinig of geen bloemen in de strandtuin terug”, somt de grondlegger van de strandtuin op. Afsluitend: “We hebben inmiddels het concept strandtuinen al heel wat keren aangelegd, van Cadzand tot Makkum. En het is nog steeds iedere keer een feestje!”

 

 

Kamsteeg Tuinen

Rithsestraat 152

4838 GD, Breda

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN