Houten Diamand | Forbo Flooring

Houten Diamand | Forbo Flooring

Active house

Het zogenaamde Active House – uitgangspunt van die manier van bouwen, is dat het binnenklimaat, comfort en energie in balans zijn, dat het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners centraal staat en dat het huis een positieve CO2 voetafdruk heeft en dus meer geeft dan het neemt – is gelegen in een stedelijke wijk uit de jaren 1930 waar vroeger een ziekenhuis stond.

Het strakke lijnenspel, de gestapelde kubussen en de kenmerkende verbinding tussen binnen- en buitenruimtes van de Duitse modernistische architect Ludwig Mies van der Rohe, diende tot inspiratie voor Von Medings huis. Dat komt onder andere terug in het gedeeltelijk overdekte terras dat tevens dient als buitenkamer.

Heldere ruimtes

De beslissing om geen deuren op de begane grond te plaatsen en de introductie van grote openingen zorgen ervoor dat de ruimtes helder aanvoelen en verbonden zijn met de buitenlucht. De grote ramen geven voorts veel gratis licht en verwarmen ook passief. De extra energie die nodig is voor verwarming en warm water komt van een warmtepomp die werkt in combinatie met zonnepanelen.

Houten panelen

Daarnaast is er zo goed als geen lijm gebruikt in het gebouw wat recycling van onderdelen later makkelijk mogelijk maakt. De houten panelen aan de binnenkant van het huis zijn geverfd met een eenvoudige whitewash verf op biologische basis en op de vloer fraaie groene Marmoleumvloeren van Forbo Flooring die sinds kort CO₂ negatief geproduceerd worden en dus bijdragen aan een beter klimaat. Marmoleum bevat bovendien geen fatalaten, andere weekmakers of minerale oliën die schadelijk zouden kunnen zijn voor mens of dier.

Inspiratie ontwerp: Ludwig Mies van der Rohe

Architectuur: KAW architectuur

Forbo Flooring B.V.

Industrieweg 12

1566 JP Assendelft

EXCELLENT | WONEN & LEVEN