Internationale Allure | Osiris Hertman

Internationale Allure | Osiris Hertman

“Ruimtelijke beleving en hedendaagse luxe in het appartement vlakbij het Rijksmuseum.”

Verliefd op het stadse leven, gehecht aan de sociale contacten en zeker ook aan het comfort dat wonen in de stad Amsterdam hen biedt. Dit zorgt ervoor dat de opdrachtgevers niet kiezen voor een nieuwbouwvilla in het buitengebied, maar voor een grondige renovatie van een bestaand appartement gelegen op een steenworp van het Rijksmuseum.

Om hun luxe woondroom uit te laten komen, schakelen ze designer Osiris Hertman en zijn team in. En zo transformeert het hokkerige en door Osiris als dertien in een dozijn omschreven appartement tot een luxe, sfeervolle, hedendaagse en onnederlandse woning van wel drie verdiepingen hoog.

“De als één grote ruimte uitgevoerde slaap- en badkamer is van alle gemakken voorzien en kent de uitstraling van een luxe hotelsuite.”

“Deze renovatie wordt als best extreem omschreven. We zijn echt heel grondig aan het werk gegaan. Zo zijn onder meer muren afgebroken, zijn plafonds eruit gesloopt, zijn bedradingen vernieuwd en leidingen verlegd.

Door het behouden van enkele oude ornamenten is de historische ziel van het pand echter niet verdwenen”, geeft de creatieve designer en eigenaar van Osiris Hertman Studio aan. “Verder is de woning voorzien van moderne zaken als domotica en een warmtepomp en past de indeling en het interieur bij de huidige tijd.

Het is een denkfout van mensen, dat oude panden niet gemoderniseerd mogen worden. Onzin, we leven in het nu. Je wil juist de kracht van de historische elementen combineren met het comfort en de warmte van nu. Dat wil je zien, voelen en beleven in je woning.”

Waanzinnige hotelsuite 

Opvallend is het ruimtelijke karakter van het luxe appartement. Een duidelijk gevolg van de creatieve ingrepen van Osiris Hertman. “In de oude situatie stond je na binnenkomst in een kleine, tochtige hal zonder sfeer.

Door een glazen deur – een eigen ontwerp en uitgevoerd door Van Rooy Metaaldesign– tussen de hal en de gang te plaatsen, de gehele gang te voorzien van een hippe, chocoladebruine houten vloer en door moderne taatsdeuren tussen de gang en de woonkamer te realiseren, creëren we ruimtelijkheid en voelt deze ruimte bijzonder prettig”, aldus de designer, die nog meer bevlogen praat als hij ons meeneemt naar de bovenverdieping.

Zijn enthousiasme is meer dan verklaarbaar als we even later het luxe privévertrek van de bewoners aanschouwen. De als één grote ruimte uitgevoerde slaap- en badkamer is van alle gemakken voorzien en kent de uitstraling van een luxe hotelsuite.

In deze toch al indrukwekkende ruimte trekt de luxe roomdivider als vanzelf alle aandacht. “Waanzinnig mooi, toch? Aan de slaapkamerkant is het meubel door Alphenberg bekleed met leer, terwijl de bewoners aan de andere zijde van het meubel gebruik kunnen maken van twee bijzondere wastafels met stoere kranen van JEE-O.

Zoals je kunt zien, hebben we de roomdivider niet tot het plafond doorgetrokken, maar hebben we bewust ruimte overgelaten. Ook dit draagt weer bij aan de ruimtelijkheid op deze heerlijke verdieping.”

Sieraad aan het plafond

Ook de begane grond van het hoofdstedelijk woonparadijs is een aaneenschakeling van wow-momenten. De met leer beklede haard in de living aan de straatzijde, de bijzondere eettafel – gemaakt van eeuwenoud en geleefd hout uit Oostenrijk en voorzien van een achttal lagen epoxy en echt een signature piece van Osiris – , de opvallende en eveneens met leer beklede afzuigkap van Wave Design boven het kookeiland, de houten muurbekleding en de luxe en door Carpentier uitgevoerde maatwerkkeuken; blikvangers te over in deze bijzondere woning. “De lamp boven de eettafel, of beter gezegd: het sieraad.

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN