Jubilerende sfeermaker | Maretti Lighting

Jubilerende sfeermaker | Maretti Lighting

We schrijven het jaar 1994 als Edgar Heins op een zolderkamer het bedrijf Maretti Lighting start. In het prille begin leverde het bedrijf vooral verlichting aan kleding- en schoenenzaken en verzorgde Maretti lichtadviezen en lichtplannen. In de loop der jaren verlichtte de ambitieuze sfeermaker eveneens woningen, villa’s, kantoren, wellnesscentra, hotels en restaurants in het hoge(re) segment.

Vijfentwintig jaar later is het kindje van de CEO Edgar Heins uitgegroeid tot een wereldwijde speler in de luxe verlichtingsbranche en werkt hij niet meer vanuit een zolderkamer, maar vanuit het hoofdkantoor van maar liefst 10.000 m2, waarbij in het bedrijfsrestaurant de sfeer van een trendy nachtclub heerst.

Dromen overtreffen …

In het enorme pand in Almere zijn onder meer de indrukwekkende showroom, een ontwerpstudio, een heus lichttheater, de technische afdelingen, een inpandige fabriek, een voetbalvelden groot magazijn, de verkoopafdeling en de distributie ondergebracht. Geheel in de stijl van het luxebedrijf ademt het geheel sfeer, warmte, kwaliteit en vakmanschap.

“Door alles onder één dak te hebben werken wij efficiënt aan de beste verlichtingsoplossingen die voldoen aan de hoge verwachtingen van onze klanten. Hun dromen staan bij Maretti Lighting al vijfentwintig voorop en al vijfentwintig jaar doen wij er alles aan om die dromen te overtreffen. Elke klant is anders en heeft zijn eigen specifieke wensen. Daarom bieden wij een enorm breed scala aan producten en diensten aan.

Wij geven lichtadvies, verzorgen verlichtingsplannen, ontwerpen, realiseren armaturen op maat, treden tijdens projecten desgewenst op als bouwbegeleider en monteren zelf onze producten. Dit maakt dat wij als Maretti Lighting onze klanten van A tot Z kunnen ontzorgen. Daarnaast voeren wij een veelzijdig en groot assortiment. Van een lampje voor in de meterkast tot enorme kroonluchters van vier meter groot.”

Van Jan des Bouvrie tot jong talent

“Onder ons Maretti-merk ontwerpen wij designarmaturen die passen binnen onze visie op lichtarchitectuur en binnen eenieders budget. Ook kiezen zowel Nederlands meest toonaangevende ontwerpers als jong designtalent voor een samenwerking met Maretti Lighting. Wij produceren voor hen de ontworpen armaturen en passen deze wereldwijd toe in de door hen ontworpen interieurs. Wij werken onder meer samen met Piet Boon, Eric Kuster, Jan des Bouvrie, Osiris Hertman, Mariska Jagt en Marcel Wolterinck.”

Kunstzinnige lichtcreaties

Een kwart eeuw Maretti. Een kwart eeuw innoveren, ontwikkelen, kansen zien en grijpen. Een kwart eeuw heerlijke sferen, emotie en spectaculaire effecten creëren in hotellobby’s, luxe restaurants, en in interieurs van luxe villa’s en droomappartementen. Met armaturen uit het veelzijdige en enorme assortiment of met ware kunststukken op maat die gelden als de absolute eyecatcher van de ruimte. Een kwart eeuw Maretti Lighting. Een kwart eeuw kunstzinnige lichtcreaties.

Maretti Lighting

Bolderweg 7

1332 AX Almere

Tel: 036-5326612

BEZOEK MARETTI LIGHTING OP DE EXCELLENT WOONBEURS 2019!