Rieten droomdaken | Zantingh Rietdekkers

Rieten droomdaken | Zantingh Rietdekkers

Ambacht en dé drijfveer om oogstrelende kwaliteit te leveren … 

Stijlvol, sfeervol en vol karakter. De door het ervaren Zatingh Rietdekkers gerealiseerde rieten daken zijn onderscheidend en kennen een hoog kwaliteits- en afwerkingsniveau. Bijna veertig jaar gelegen gestart door vader Arend Zantingh vervaardigt Thans zoon Marc samen met twee vaste werknemers – incidenteel aangevuld met enkele ervaren ZZP-ers – prachtige, duurzame en strakke rieten daken in voornamelijk de Zuidoosthoek van Noord-Nederland.

Ambacht en de drijfveer om oogstrelende kwaliteit te leveren, smelten op een fraaie wijze samen bij het in Alteveer gelegen familiebedrijf. Of het nu draait om nieuwe daken of te renoveren daken, de liefde voor het vak is voel- en zichtbaar. 

Kloppend tot in het kleinste detail

Als vijftienjarige weekendhulp zag de huidige eigenaar Marc Zantingh al dat zijn vader veel tijd en aandacht besteedde aan de te realiseren daken.

“Mijn vader streefde al naar een perfect afwerkingsniveau en dat doe ik samen met mijn werknemers uiteraard ook. Een rieten dak van Zantingh Rietdekkers moet kloppen tot in het kleinste detail. Om dat te bereiken werken wij met de beste materialen. Zo importeren wij ons riet zelf uit China, dat van een hogere kwaliteit is dan riet uit bijvoorbeeld Nederland”, aldus de bevlogen eigenaar, die niet alleen de contactpersoon van zijn opdrachtgevers is, maar eveneens met veel passie en ervaring als rietdekker de daken beklimt.

“Het is en blijft prachtig om samen met je medewerkers een perfect en strak uitgevoerd rieten dak te realiseren.”

 

Natuurlijke en duurzame dakbedekking

De vakmensen van Zantingh Rietdekkers beheersen het ambacht van rietdekken tot in de puntjes. Of het nu gaat om het onderhoud, de renovatie van een bestaand dak of het realiseren van een nieuw rieten dak.

Het eindplaatje Bouwbedrijf Scholte op Reimer (Vasse) en de voordelen zijn immer hetzelfde: “Een rieten dak heeft karakter, sfeer en uitstraling. Riet is een praktische, natuurlijke en duurzame dakbedekking die uitstekende bescherming biedt tegen vele klimatologische omstandigheden. Daarnaast isoleert en ventileert riet uitstekend en is het duurzaam.

Voor het beste eindresultaat is mooi, schoon en recht riet nodig. Per project dat wij uitvoeren, bekijken we specifiek welk riet er het beste kan worden toegepast. Elk dak heeft immers zijn eigen vorm, hellinghoek en omgeving”, aldus Marc Zantingh, die aanstipt dat zijn kwaliteitsbedrijf uitblinkt in het realiseren van rieten daken middels traditioneel vlechtwerk, middels een open constructie en middels een gesloten schroefdakconstructie.

“In een persoonlijk gesprek vertel ik opdrachtgevers graag over de verschillen, de voordelen en hoe we de verschillende methodes kunnen isoleren.

 

 

Zantingh Rietdekkers B.V.

Jan Haarstraat 4a

7927 TC Alteveer

Tel: 06-21106834

[email protected]

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN