Klassiek modern wonen met een vleugje glamour!

Klassiek modern wonen met een vleugje glamour!

Toen twee jaar geleden de familie Meijer binnenstapte bij Studio de Blieck in Rotterdam, met de wens om een aangekochte jaren ’70 woning te moderniseren en in te richten, konden zij niet voorzien dat er uiteindelijk een nieuw en statig pand zou verrijzen op hun perceel onder de rook van Rotterdam. 

Studio de Blieck nam Tukker Architectuur en Advies uit Capelle aan den IJssel in de arm voor een gedegen advies omtrent mogelijkheden tot verbouwen.

Er werd bepaald dat het beter was om het oude pand te slopen en een nieuwe woning te realiseren. We spreken met Bernadette de Blieck en Bert Tukker, over een project dat de familie Meijer hun droomhuis opleverde.

“Een statige, klassiek moderne woning op een zeer idyllische plek”, zo omschrijft Bert Tukker het geheel.

De gulden snede in het ontwerp

Bert Tukker maakte een ontwerp vanaf de basis. “Voor we gaan tekenen, stellen we eerst een wensenlijst op. Die lijst begint met het bepalen van de ruimtes. Wanneer we helder hebben waar de woning aan moet voldoen, maken we de eerste kostenraming. Dat is het vertrekpunt voor het maken van schetsen.

De familie Meijer wilde in ieder geval een rietgedekte, witte woning.
De stijl waarin het uiteindelijke ontwerp gemaakt is, mag je klassiek modern noemen, een witte gestucte gevel met antracietkleurige, houten kozijnen en een sierlijke rand op grondniveau, gemaakt uit Belgisch hardsteen, om opspattend water op te vangen.”

Tukker heeft balans in de aanblik van de woning gebracht door te werken met horizontale roedes in de kozijnen. “Door die verdeling kijk je niet tegen een groot glasvlak aan, maar wordt op speelse wijze elk kozijn gesegmenteerd.”

Het interieur is van een ingetogen schoonheid, met een vleugje glamour …

Bernadette de Blieck noemt de bijzondere mogelijkheden die er qua inrichting zijn ontstaan door de positionering van het huis en de plattegrond: “Bert heeft het huis zo geplaatst, dat vanaf de straat de entree te zien is. Stap je door de voordeur, dan word je getrakteerd op een visueel hoogstandje.

Er loopt een gulden snede door het huis, je kijkt vanuit de hal de woonkeuken in en van daaruit naar buiten. Er zijn geen visuele blokkades, je ervaart een enorm gevoel van vrijheid. Dat gaf ons de handvatten om een unieke inrichting te creëren. Alle ruimtes zijn gesitueerd rondom deze zichtas.”

Ingetogen schoonheid

Ook op het gebied van het interieur bestonden er vastomlijnde wensen. Bernadette vertelt: “Klanten komen en blijven bij Studio de Blieck omdat wij hun droom in vervulling laten gaan zonder zorgen. Ook na oplevering kan men bij ons gewoon terecht voor nazorg in welke vorm dan ook. Besef dan dat 80% van onze klanten terugkerende klanten zijn. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

Vanaf het moment dat de familie Meijer binnenstapte, was er een goede klik. Onze filosofie is dat je alleen het beste eruit kunt halen voor je klant, als je oprechte interesse hebt in hen. Je zult je klant eerst moeten leren kennen, om uiting te kunnen geven aan hun wensen en een vertaalslag te kunnen maken naar de praktijk.

We zaten samen goed in het proces en konden snel schakelen. We gaven sturing in het verhaal van grof naar fijn; dat wil zeggen dat eerst de vloeren bepaald zijn, omdat die letterlijk de basis van alles vormen. Daarbij is gekeken naar de indeling, naar de lijnen van het huis. Van daaruit bouwen we dan alles op tot op detailniveau.”

Het interieur is van een ingetogen schoonheid, met een vleugje glamour. “Een specifieke wens van deze klant. We hebben uiteindelijk een tijdloos interieur gerealiseerd met chique accenten. Het interieur, de meubels, de raamdecoratie, elke kraan, deurklink en tegel, alles is perfect in harmonie met elkaar. We hebben het gezocht in de rijkdom van de materialen zelf, door het hele huis heen”, aldus Bernadette.

Bernadette de Blieck roemt de samenwerking met Bert Tukker: “Er is bij Tukker Architectuur ruimte voor eigen inbreng. Het draait om de klant.”

Onze filosofie is dat je alleen het beste eruit kunt halen voor je klant, als je oprechte interesse hebt in hen …

Tuscany bronze als terugkerend stijlelement in de mooiste badkamer.

Voor Luuk en Koen van Wijck, eigenaren van Stone Company uit Rotterdam, was het creëren van de badkamer in de villa van de familie Meijer een expertisewerk.

“We kregen de opdracht via Studio De Blieck”, vertelt Luuk. “Zij maakten het ontwerp, wij deden het technische tekenwerk. De klant zelf heeft in overleg met Bernadette de Blieck de detaillering gedaan. Een bijzonder geslaagde opzet.” Stone Company leverde voor de badkamer onder andere de douchewanden, sanitair, de badkuip, waskommen -gemaakt van solid surface materiaal- en, als huzarenstuk, de kranen.

“De kranen -ook de thermostaatkraan in de douche- zijn allemaal uitgevoerd in Tuscany Bronze. Een schitterende verwijzing naar de kranen zoals deze in het klassieke Italië gebruikt werden, nu met moderne techniek.” En de kers op de taart? “We hebben om in stijl te blijven het beslag voor de douchewanden ook op maat gemaakt in Tuscany Bronze”, zegt Luuk tot slot.

Studio de Blieck

Bergse Linker Rottekade 229

3056 LG Rotterdam

[email protected]

06-13010199

Tukker Architectuur en Advies

Lentedans 49c

2907 AX Capelle aan den Ijssel

[email protected]

010 – 284 7178

Stone Company Projects B.V.

Bergse Rechter Rottekade 1

3051 AB Rotterdam

[email protected]

010 – 285 7585

Van den Berg Interieurbouw

Mijlweg 63

3295 KG, ’s-Gravendeel

[email protected]

078 – 673 5578

BVO Vloeren

Neerloopweg 30

4814 RS Breda

[email protected]

076 – 204 3022

EXCELLENT | WONEN & LEVEN