Kloppende woning | Ron Stappenbelt

Kloppende woning | Ron Stappenbelt

Woonperfectie op maat door interieurontwerper Ron Stappenbelt

“Vanaf de eerste dag dat we hier wonen, voelen we ons helemaal op onze plek. Het interieur van de woning is helemaal naar onze smaak en past perfect bij onze leefwijze. De inrichting is strak en modern, maar ook praktisch. En dat laatste is gezien onze twee jonge kinderen geen overbodige luxe. We genieten hier elke dag”, omschrijft de heer Des Huizes zijn gevoel bij het nieuwgebouwde familiehuis aan de rand van het historische centrum van Zwolle. Interieurontwerper Ron Stappenbelt tekende voor het ontwerp van het interieur.

“Ron voelde vanaf het eerste moment precies aan wat wij wilden. Erg knap.”

“Op een vrijdagmiddag schetsten we in een telefoongesprek van vijftien minuten een beeld van onze droombadkamer en vertelden Ron dat we al de maandag daarop – door omstandigheden was haast geboden – onze plannen in dienden te leveren bij de projectontwikkelaar.

Ron ging de uitdaging graag aan en verraste ons maandagochtend met een ontwerp waar we blij van werden. We hadden elkaar voor die bewuste vrijdag nog nooit gesproken en op basis van korte omschrijvingen – mijn vrouw en ik houden van strak design en een badkamer met een luxe hotelsfeer spreekt ons aan – maakte hij een ontwerp dat perfect aansluit op onze wensen en dromen.

Voor ons was het toen direct duidelijk dat we het verdere interieurontwerp ook door Ron wilden laten verzorgen”, blikt de enthousiaste bewoner terug op het begin van de samenwerking met interieurontwerper Ron Stappenbelt. Hij ontwierp uiteindelijk niet alleen het bijzondere interieur van de woning, maar verzorgde eveneens de bouwbegeleiding.

De vele ramen in combinatie met de strakke witte muren zorgen voor een lichte uitstraling van het totaalplaatje op de begane grond van de woning. De stalen taatsdeur tussen de fraaie keuken en de woonkamer versterkt die sfeer …

Rijk en veelzijdig portfolio

De heer des huizes vervolgt: “Om tot het voor ons gewenste droominterieur te komen, spraken we elkaar inderdaad langer dan de vijftien minuten die we aan de badkamer besteedden, haha. Maar ook tijdens deze gesprekken had Ron heel goed in gaten wat we wensten en wat bij ons past. Zijn positieve, nuchtere en proactieve houding en dat hij niet alleen meedacht, maar eveneens openstond voor onze inbreng, ervoeren we als zeer prettig. Ook het feit dat hij de  tijd nam om met mijn vrouw naar inspiratiecentra en winkels te gaan, viel bij ons erg in de smaak.”

Een blik op het rijke portfolio van Ron Stappenbelt leert dat de interieurontwerper zich niet toelegt op het realiseren van één bepaalde woonstijl.

“Elke opdracht start voor mij op een blanco vel papier en ik pas het te ontwerpen interieur geheel aan de wensen, de woonstijl en de woning van mijn opdrachtgevers aan. Door je in te leven en goed te luisteren kom ik uiteindelijk tot unieke interieurs. Van landelijk tot modern en strak zoals in deze luxe gezinswoning het geval is”, geeft de vanuit Oldenzaal opererende vakman aan.

Heerlijk huis op maat

De vele ramen in combinatie met de strakke witte muren zorgen voor een lichte uitstraling van het totaalplaatje op de begane grond van de woning. De stalen taatsdeur tussen de fraaie keuken en de woonkamer versterkt die sfeer en heeft nog een ander groot voordeel.

De vrouw des huizes: “Vanuit de open keuken heb ik goed zicht op onze mooie en van een erker voorziene woonkamer waar de box van ons dochtertje staat en waar ons zoontje fijn kan spelen.” Verdere sfeermakers zijn de diverse meubelstukken, de houten vloer en vooral ook de bijzondere lamp boven de houten eettafel. Via de fraaie houten trap – verrijkt met een trapleuning – bereiken de bewoners de eerste verdieping waar onder meer de warme en rijke slaap- en badkamer van het echtpaar zijn gesitueerd.

De gewenste luxe hotelsfeer is voel- en zichtbaar en de bijzondere wandafwerking aan het hoofdeind van het bed geeft de slaapkamer extra cachet. De zolder is het domein van de heer des huizes.

“Ik werk vanuit thuis en besteed dus veel van mijn tijd op zolder. Ook bij de inrichting van deze ruimte heeft Ron weer goed mijn wensen en eisen in kaart gebracht en is uiteindelijk tot dit prachtige ontwerp gekomen”, lacht de gelukkige opdrachtgever. “Deze woning klopt voor ons. Het is gewoon een heerlijk huis.

Door je in te leven en goed te luisteren kom ik uiteindelijk tot unieke interieurs. Van landelijk tot modern en strak, zoals in deze luxe gezinswoning het geval is!

Pjokke Dutch Design
Stijlvolle stalen deuren op maat

De prachtige en maar liefst 3,20 meter hoge stalen taatsdeur is – net als de stalen deur op de zolder – een creatie van Pjokke Dutch Design. Het in 2003 gestarte bedrijf raakte via interieurontwerper Ron Stappenbelt betrokken bij het project.

“We werken vaker met Ron samen. Hij bedenkt prachtige dingen, die wij vervolgens naar de werkelijkheid vertalen. Zoals dus bijvoorbeeld de stalen taatsdeur tussen de woonkamer en de keuken. Esthetisch gezien een prachtig element in de woning. Een echte eyecatcher. Mooi detail is de stalen handgreep die van boven naar beneden loopt. Het feit dat je geen lasnaden ziet, maakt onze deuren onderscheidend”, aldus Coen Groeneveld, eigenaar van Pjokke Dutch Design.

Met zijn bedrijf vervaardigt hij stalen deuren en overige stalen creaties op maat. Zo ontwierp en vervaardigde hij onlangs een stijlvolle wijnkast van staal, glas en hout.

Bloemen Bouw Meppel staat voor vakwerk

“Met de tekeningen van interieurarchitect Ron Stappenbelt op de tekentafel hebben wij vorm gegeven aan de uitstraling van deze stadsvilla. Op de meubels, de vloeren en de keuken na verzorgden wij als Bloemen Bouw Meppel alle bouwkundige werkzaamheden.

We begonnen in een casco opgeleverde nieuwbouw woning. Na het realiseren van onder andere de verlaagde plafonds, televisiewanden, het stuc- en schilderwerk, de twee badkamers en toiletten op de verdieping en het kantoor van de heer des huizes op zolder, hebben we een echte stadsvilla opgeleverd”, aldus Arend de Wolde van het allround bouwbedrijf Bloemen Bouw uit Meppel.

Het bedrijf dat al sinds 1886 bestaat heeft met zijn ervaren team van vakbekwame mensen de werkzaamheden naar volledige tevredenheid van zowel de interieurontwerper Ron Stappenbelt alsmede de bewoners uitgevoerd.

“Iedereen is zeer tevreden over het eindresultaat en de bewoners geven aan dat ze met veel plezier in het huis wonen, dat laatste is voor ons het belangrijkste. Het was de eerste samenwerking met Ron en dat beviel ons allebei. Inmiddels schakelt Ron ons dan ook vaker in.”

Ron Stappenbelt Interieurontwerp

Zwolle

Tel: 06-40882048

[email protected]

Pjokke Dutch Design 

Oldenzaal

Tel: 06 – 54342405

[email protected]

Bloemen Bouw Meppel 

Oliemolenweg 11

7944 HX, Meppel

Tel: 0522 – 238738

[email protected]

Nibourg Interieurs B.V. 

Spinhuisplein 2

8011 ZZ, Zwolle

Tel: 038 – 4223088

[email protected] 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN