Licht, leefbaar en comfortabel | Smeele Projecten

Licht, leefbaar en comfortabel | Smeele Projecten

Een familiehuis waarin iedereen zich thuis voelt …

In de vrijstaande nieuwbouwvilla creëerde Smeele, specialist in creatief interieurontwerp, een heerlijk en comfortabel leefhuis voor het gezin met drie pubers. Passend bij de leefwijze van het gezin en aansluitend op de woonwensen van de bewoners. Het lichte stijlvolle interieur zorgt voor een fijne sfeer in de woning, terwijl het open karakter op de begane grond ervoor zorgt dat de gebruikers met elkaar in verbinding staan. Judith van der burg, namens Smeele als interieurontwerper betrokken bij het project: ” Voor de bewoners creëerden wij een fijn familiehuis waarin iedereen zich thuis voelt. 

SMEELE Projecten | teamprestatie

SMEELE was al in een vroeg stadium betrokken bij het nieuwbouwproces en wist door enkele aanpassingen te maken in de door de architect verzorgde plattegrond, de woning nog beter aan te laten sluiten op het dynamische gezinsleven. “We maakten de garage een stuk kleiner, waardoor we meer ruimte hadden voor de woonkeuken en situeerden de zithoek met de openhaard in het midden van de kamer, waardoor meer samenhang in het interieur ontstaat”, aldus Judith. “We verzorgden het interieur- en meubelontwerp, de inrichting, het lichtplan, de stoffering en het projectmanagement, waardoor we met recht kunnen spreken van een teamprestatie van ons bureau.”

SMEELE ontwerpt concepten en Interieurs voor horeca, werkomgevingen en woonhuizen. Het bureau laat zich het beste omschrijven als ‘pragmatisch creatief’. SMEELE houdt van de Rotterdamse mentaliteit met een subtiele laag creativiteit. Het uitgangspunt is dat de ontwerpen behalve mooi ook goed toepasbaar zijn.

Lichte tinten en materialen

“De woonstijl van de bewoners houdt het midden tussen luxe en comfortabel. Door tijdens de gesprekken steeds dieper in te gaan op de wensen en door middel van het tonen van beelden, ontwerpen en materialen, kwamen we samen tot een interieur waar de bewoners blij van werden en dat eveneens een eenheid vormt”, kijkt Judith terug.

“Wij kozen voor lichte tinten en materialen om optimaal te profiteren van de mooie lichtinval, iets waar de stalen deur tussen de woonkamer en de hal aan bijdraagt. Het meubilair in de woonruimte is grotendeels nieuw en een mix van vondsten van de bewoners en van ons. De visgraatvloer is niet – zoals gebruikelijk – in de lengte van de ruimte gelegd, maar in de richting van de ramen. Dit oogt verrassend als je de kamer binnenkomt. Het fraaie parket komt in de meeste ruimtes terug.”

Verrassend en leuk effect

De riante woonkeuken vormt een uitnodigende plek om samen met het gezin de dag door te nemen of om samen met vrienden of familie aan de langgerekte eettafel te genieten van een gezellige avond. De tegelvloer, de witte fronten en het toegepaste hout zorgen voor een stijlvolle uitstraling van de imposante keuken. De collectie glazen lampen geven het geheel een speels en kleurrijk effect.

“Het ontwerp van de keuken stopt niet in de ruimte zelf. Waar veel ontwerpbureaus aan de zijde van de woonkamer een kast positioneren, trekken wij de keuken door en creëren er een nisje. Een detail, dat bij ons past. Zo voegen we verrassing en een leuk effect toe aan de woning.”

Maatwerk en domeinen

“De maatwerk-meubels die wij ontwierpen, zijn door de hele woning geplaatst. Zo vind je maatwerk terug in de woonkeuken, in de garderobe/entree en op de bovenverdiepingen”, geeft Judith aan. De drie kinderen prijzen zich gelukkig met de in de kelder gecreëerde ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken én met hun domein op de eerste verdieping, waar naast hun eigen slaapkamer ook twee badkamers zijn gesitueerd. De ouders genieten op de tweede verdieping in alle rust van hun privéruimte met slaapkamer, badkamer, boudoir en een grote en jaloersmakende inloopkast.

“Wij kijken terug op een bijzonder leuke samenwerking met de bewoners. Ze waren tijdens het gehele proces ontzettende enthousiast en betrokken en zijn erg blij met het gecreëerde eindresultaat”, sluit Judith af.

Van Eijk meubel en Interieurbouw | Hoogwaardig maatwerk

“In deze woning namen wij de keuken, de inloopkasten en het bad- en slaapkamermeubilair voor onze rekening”, geeft Egbert van Eijk, eigenaar van Van Eijk Meubel en Interieurbouw aan.

Zijn in Nieuw-Lekkerland gelegen bedrijf is al ruim 30 jaar partner in interieurbouw voor architecten, designbureaus, aannemers en overige opdrachtgevers. Van Eijk Meubel en Interieurbouw realiseert maatwerk in onder meer kantoren, woonhuizen, horeca, zorginstellingen, winkelbedrijven en musea.

Naast het leveren van hoogwaardige kwaliteit somt de ervaren vakman nog enkele belangrijke pijlers onder zijn bedrijf op: “Het nakomen van afspraken, het gedrag en de houding van de mensen op de werkvloer en onze eigen geautomatiseerde en geavanceerde meubelfabriek. Daarnaast hebben wij eigen projectbegeleiders in dienst en hebben we een Solid Surface-afdeling.

Solid Surface staat voor een hoogwaardige en duurzame afwerking die als bijzonderheid vrijwel iedere denkbare vormgeving mogelijk maakt. Dankzij deze specialistische techniek tillen wij interieurs en meubelen naar een nog hoger niveau.

Stelan-Installatietechniek | Kwaliteit en hoogservice niveau

Na een geslaagde samenwerking waren het de geleverde kwaliteit, kennis van zaken, de flexibiliteit en de persoonlijke klik, die Jeroen Smeele, eigenaar van SMEELE, deden besluiten om Stelan-installatietechniek als huisinstallateur van zijn bureau voor interieurontwerp te benoemen.

“Jeroen zegt altijd dat hij weet dat het goedkomt als wij zeggen dat we het kunnen realiseren. Wij doen immers altijd wat we toezeggen”, geeft eigenaar van Stelan-installatietechniek Bas Koert aan. “In deze woning installeerden en monteerden wij de draadloze inbraakbeveiliging, het eveneens draadloze camerasysteem en zijn we verantwoordelijk voor het ophangen en installeren van de verlichting, waaronder de bijzondere lamp boven het kookeiland en de tafel.”

“Alles waar een draadje aan zit”, beantwoordt Bas lachend de vraag waarin Stelan-installatietechniek gespecialiseerd is. “Van de installatie van (led)verlichting tot domotica en gecertificeerde inbraakinstallaties”, somt hij op.

Bij het zes jaar geleden gestarte bedrijf zijn in totaal vijf mensen werkzaam stuk voor stuk vakmensen die kwaliteit en ervaring koppelen aan persoonlijke aandacht voor de klant en een hoog serviceniveau garanderen.

“Onze klanten kunnen rekenen op een hoge kwaliteit van dienstverlening. Wij zijn pas tevreden als de klant voor de volle honderd procent content is.”

SMEELE Projecten

Oostzeedijk 156a

3063 BK Rotterdam

Tel: 010-2205222

[email protected]

Van Eijk meubel-interieurbouw B.V.

Van Eijk interieurzorg

Van Eijk Solid Surface

Dhr. Egbert van Eijk

Veenweideweg 1

2957 LD Nieuw-Lekkerland

Tel: 0184-684790

[email protected]

Keijser&Co

Kerkenbos 1111

6546 BC  Nijmegen

Tel: 024-3510633

[email protected]

Cunera

Cuneralaan 67a

3911 AB Rhenen

Tel: 0317-619001

[email protected]

Stelan Installatietechniek

Smallandstraat 44

3195 AS Pernis

Tel: 010-2950238

[email protected]

DecoLegno BV

Decoratief Plaatmateriaal voor maatwerk meubilair

Industrieweg 13A

1521 NC Wormerveer

Tel: 075-6065064

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN