London Wallpapers V

London Wallpapers V

Ter aanvulling van de bestaande behangcollecties heeft Little Greene haar 13e behangcollectie geproduceerd: London Wallpapers V. Geïnspireerd op bijna 250 jaar interieurdecoratie, van 1690 tot het midden van de 20e eeuw, is ‘London Wallpapers V’ een behangverzameling van authentieke erfgoeddesigns. Stuk voor stuk zijn de ontwerpen passend gemaakt en vakkundig gekleurd voor hedendaagse interieurs.

    

Op één uitzondering na, zijn de elf ontwerpen uit de London Wallpapers V-collectie gebaseerd op fragmenten, die zijn opgeslagen in het behangarchief van English Heritage in Wrest Park, Bedfordshire. De fragmenten werden verwijderd tijdens de conservatie van 18e- en 19e-eeuwse Londense huizen en in de archieven zorgvuldig bewaard. De uitzondering is een primeur voor Little Greene en English Heritage; het originele behangontwerp bekleedt immers nog steeds de muren in Brodsworth Hall. Een elegant en nauwkeurig in stand gehouden Victoriaans landhuis in Zuid Yorkshire.

Uit 1690
Het oudste bronmateriaal voor London Wallpapers V dateert uit de tijd dat behang eigenlijk nog niet bestond. Het betreft een decoratief stuk leer uit 1690, dat als een hangende muurschildering zou zijn getoond, in plaats van tegen de muur geplakt. Ander bronmateriaal zijn damasten met handblokdrukprint, delicate neoklassieke fragmenten, met de hand gestencilde patronen en authentieke ontwerpen uit de Georgiaanse en Arts & Crafts-periodes.

      

Behangontwerp en -kleuren
London Wallpapers V omvat vier nieuwe behangontwerpen, gecombineerd met bestsellers van London Wallpapers II en III. Deze zijn geüpdatet door de toevoeging van vijftien nieuwe kleuren, zoals Hellebore, Acorn, Comet, Carousel, Nordic, Ash, Marle en Gypsum. Little Greene heeft bij elk behangdesign zorgvuldig verfkleuren geselecteerd, die passen bij het ontwerp en de kleurstelling. In het London Wallpapers V behangboek zijn deze verfkleuren naast elk behangpatroon te vinden.

Bijdrage English Heritage
The Little Greene Paint Company blijft een genereuze bijdrage schenken aan English Heritage voor elk verkochte behangrol. Hiermee helpt het bedrijf het erfgoed van Engeland te beschermen en te behouden, voor zowel huidige als toekomstige generaties. Little Greene behang is nationaal en internationaal verkrijgbaar via een netwerk van verf- en behangspeciaalzaken of online via www.littlegreene.nl.

 .    

EXCELLENT | Magazine