Luxe penthouse Noord-Holland

Luxe penthouse Noord-Holland

Een tweede huis, een tweede thuis dankzij HIP Studio

Uitgesproken, verrassend en gedurfd: dat zijn de projecten van HIP Studio, de ontwerp- en interieurarchitectenstudio van Wim en dochter Maxine Hoopman. Voor een opdrachtgever die buiten Nederland woont, realiseerden zij een luxe piedterre in Amstelveen. Een tweede woning in Nederland waar de opdrachtgever zich thuis voelt en gasten kan ontvangen. 

Huiselijkheid van vroeger

Het appartement, dat strak werd opgeleverd, moest modern aanvoelen en tegelijkertijd ouderwetse warmte uitstralen. “We zien dat veel opdrachtgevers weer op zoek zijn naar de huiselijkheid van vroeger”, vertelt interieurarchitecte Maxine Hoopman. “Dat gold ook voor deze opdrachtgever.” Om dit te realiseren, kozen ze voor de combinatie van een eigentijdse stijl met warme, klassieke elementen.

Intiem licht

Bij het inrichten van een tweede huis spelen een paar uitdagingen, die minder spelen bij een eerste huis. “Het penthouse moest huiselijk aanvoelen, maar omdat het een tweede woning is, heeft de eigenaar hier niet al zijn spullen. Het appartement staat dan ook niet helemaal vol”, legt de interieurarchitecte uit. Hoe zorg je ervoor dat een relatief lege woning toch gezellig aanvoelt?

“Het lichtplan speelt hierin een belangrijke rol”, vertelt de interieurarchitecte enthousiast. “We hebben gekozen voor een spannend lichtplan. Dit geeft gelijk een intiem gevoel. Het luxe boutiquehotelgevoel, maar dan in je eigen slaapkamer.”

Pure materialen

“Het appartement is ingetogen qua interieur, maar door de vaste elementen warm en huiselijk te maken, kunnen we de gezelligheid waar de klant naar op zoek is al in de basis meenemen”, legt de interieurarchitecte uit. Dit knusse gevoel komt dan ook terug in de kleuren en materialen die zijn gebruikt. Neem bijvoorbeeld de headboards van de bedden, die van notenhout zijn gemaakt. Daarnaast is gekozen voor een houten vloer en een donker marmeren keukenblad.

“Echte, pure materialen, die meteen sfeer geven aan de ruimte”, zegt de interieurarchitecte gedreven. “Bovendien zijn dit materialen die een luxe uitstraling geven aan de woning, iets wat een klant in dit segment van de particuliere markt ook wel verwacht.”

Stoer staal

Op de vraag hoe het stoere en gedurfde, waar HIP Studio zo bekend om staat, in deze woning terugkomt, antwoordt Maxine Hoopman: “Het gedurfde zie je vooral terug in de openhaard, die midden in de ruimte staat en volledig is omkleed met blauwstaal. De eigenaar vond dit een spannende keuze, maar heeft ons toch het vertrouwen gegeven om dit uit te voeren. Het is een stoer element geworden in de woning en bovendien een echte eyecatcher.”

Geheime kast

Een leuk detail dat juist niet direct de aandacht trekt, is de geheime voorraadkast. “Voor de opdrachtgever was het hebben van een grote voorraadkast belangrijk, omdat hij maar af en toe in deze woning zal zijn en wil beschikken over een grote hoeveelheid houdbare producten. We hebben deze wens op een mooie manier kunnen verwerken in de keuken”, aldus de trotse interieurarchitecte. In de keukenwand zitten twee deuren verstopt die leiden naar de voorraadkast. Je ziet hem dus niet direct, maar de kast is wel bereikbaar vanuit de keuken.

Een ouderwetse trap

Een ander leuk detail bevindt zich in een van de slaapkamers. Vanwege het hoge plafond van de woning is in deze slaapkamer een op maat gemaakte inbouwkast geplaatst. Om de bovenste vakken van de kast ook te kunnen gebruiken, is een trap op stalen rails gemaakt, waardoor je de trap – zoals bij een ouderwetse boekenkast – van links naar rechts kunt schuiven. Een speels element, dat er niet alleen heel stoer uitziet, maar ook heel praktisch is.

 

Fotografie Gwen Hoopman | HIP Studio

HIP Studio

Hollandse kade 34

1391 JM Abcoude

Tel: 0294-280620

[email protected]

EXCELLENT MAGAZINE

  • Bijzonder hotel met de sfeer van thuis Onderscheidend en kleinschalig. Sfeervol en huiselijk. Comfortabel en luxe. Little Grand aan de Vestdijk in […]
  • Hip StudioHip Studio De HIP Studio verlichtingscollectie sluit perfect aan bij de interieurs die Maxine en Wim Hoopman van HIP […]
  • De spannende tuinen van Esselink Hoveniers Zijn ontwerpen zijn zeer divers en aan modegrillen heeft hij een broertje dood. Tuinarchitect Harry Esselink […]
  • Een perfecte woondroom De verbouwing van de landelijk gelegen klassieke boerderij was rigoureus. Waar de buitenschil van het uit […]
  • Een hotelbed voor thuisEen hotelbed voor thuis Nilson Beds presenteert haar nieuwste bed met de poëtische naam Sea. Het ontwerp is ontwikkeld door […]
  • Luxe villa aan de bosrand Hip, sexy en glamoureus. Het interieur van deze immense en heerlijke luxe villa ademt de sfeer van een hippe […]