Magister “Back to the roots”

Magister “Back to the roots”

Flexform brengt een van de meest iconische producten terug, de Magister-sofa, ontworpen door Antonio Citterio en Paolo Nava. Sinds 1982 is de Magister-sofa nog steeds een van de beste sofa’s. Tijd, mode en authentieke vormen en functies worden benadrukt.

Magister “de grootste”

De etymologie van het woord magister, wat in het Italiaans maestro betekent, is afgeleid van het Latijnse magis. Magis betekent groot en het achtervoegsel -ter, zorgt voor magister: “de grootste”

Ontwerpers

Antonio Citterio en Paolo Nava hebben Magister ontworpen in 1982. Zij hadden toen nog een enkel idee van het succes wat op de dag van vandaag bestaat.  Pietro Galimberti herinnert duidelijk de oorsprong van het product. Aan het einde van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig bloeiden de ideeën en creativiteit op. De twee ontwerpers vormden een professionele samenwerking, die leidde tot de ontwikkeling van diverse producten voor Flexform; onder hen de fauteuil Doralice en de banken Filiberto, Pasodoble en natuurlijk Magister.

Uitbreiding

De Magister-sofa groeide uit tot een zitelement in contrast met de “Divani di Famiglia” -collectie.  Ondanks het succes dat met de “Divani di Famiglia” werd behaald, begrepen de familie Galimberti en de twee ontwerpers het belang van ‘uitbreiding’ en begonnen zij banken met zeer verschillende kenmerken te produceren. Gedeeltelijk beïnvloed door het werk van sommige van de Rationalistische meesters, ontwikkelden Antonio Citterio en Paolo Nava het concept van een bank met een zeer overzichtelijke, slanke uitstraling, maar toch met ambachtelijke details. De details zijn ontworpen om de nadruk te leggen op het bedrijfsvermogen. Deze details stralen innovatie en klassieke stoffering uit.

Van traditioneel naar innovatief

Magister vervangt de knop die traditioneel wordt gebruikt bij het tuften met moderne knoopgatssteken die een verser, moderner gevoel geven aan de zitkussens en de rugleuning. De bank staat op de grond op gladde metalen voetjes met satijnen afwerking en de achterkant wordt gekenmerkt door geperforeerde metalen plank die, dankzij een eenvoudig maar ingenieus mechanisme, wat de Magister-bank in een handig eenpersoonsbed verandert. Dankzij de strakke lijnen en compacte verhoudingen is de Magister-bank geschikt voor elke omgeving!

FlexForm

 EXCELLENT | WONEN & LEVEN